1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ ВЛАДИ, МЕДІА ТА...

ПРЕДСТАВНИКИ ВЛАДИ, МЕДІА ТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ОБГОВОРИЛИ СТАН СВОБОДИ СЛОВА В УКРАЇНІ В УМОВАХ АГРЕСІЇ РФ

У Всесвітній день свободи преси в УКРІНФОРМ відбувся круглий стіл на тему «Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики», організований Інститут Масової Інформації (ІМІ) спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та міжнародними партнерами.

🔹 Під час заходу експерти міжнародних організацій, журналісти та представники органів державної влади обговорили сучасний стан свободи слова в Україні, зважаючи на триваюче збройне вторгнення рф, а також проблеми та виклики, з якими стикаються працівники медіа під час висвітлення війни в Україні.

👉 На переконання заступника Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Taras Shevchenko, протягом останнього року через російську агресію українські та іноземні журналісти ледь не найбільше в світі страждають від порушень прав під час виконання своїх обов’язків. З нагоди Всесвітнього дня свободи преси заступник Міністра також закликав проявляти більше єдності та солідарності в медійному середовищі.