1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕЗИДЕНТ СХВАЛИВ КОМПЛЕКСНИЙ СТРАТЕГІЧНИЙ...

ПРЕЗИДЕНТ СХВАЛИВ КОМПЛЕКСНИЙ СТРАТЕГІЧНИЙ ПЛАН РЕФОРМУВАННЯ ОРГАНІВ ПРАВОПОРЯДКУ

Продовжуємо виконання євроінтеграційних зобовʼязань: Президент України підписав Комплексний стратегічний план реформування органів правопорядку.

➡️ Це основний документ щодо реформування та розвитку цієї сфери, розроблений на виконання семи рекомендацій Європейської Комісії, які Україна отримала разом зі статусом країни-кандидата на членство в ЄС.

📃Документ зосереджений на таких головних пріоритетах та напрямах реформування правоохоронних органів:

📌Дієвість та ефективність органів правопорядку та прокуратури, як невід’ємної складової сектору безпеки і оборони, в межах якого вони забезпечують національну безпеку України, зокрема громадську безпеку і порядок, протидію злочинності з урахуванням стратегічних цілей і відповідно до стандартів прав людини, основних прав і свобод, а також принципів гендерної рівності.

📌 Послідовна кримінальна політика, пріоритетом якої є запобігання злочинності, невідворотність відповідальності, захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, забезпечення інтересів потерпілого.

📌 Оперативність кримінального провадження з дотриманням міжнародних стандартів та принципу верховенства права.

📌 Система управління, що орієнтована на результат відповідно до встановлених пріоритетів.

📌 Комплексна цифрова трансформація.

📌 Відкритість, прозорість, підзвітність, незалежність та політична нейтральність.

Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/H6viclH

🔍Довідково: Над розробленням Комплексного стратегічного плану працювала створена Офіс Генерального прокурора міжвідомча робоча група за участі міжнародних експертів та за тісної співпраці з EUAM Ukraine – Консультативною місією ЄС.