1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРИВІТАННЯ ГОЛОВИ БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ...

ПРИВІТАННЯ ГОЛОВИ БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ (ВІЙСЬКОВОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ
З ДНЕМ СЛОВ’ЯНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА КУЛЬТУРИ

Шановні мешканці Болградського району!

Щиро вітаю Вас з Днем слов’янської писемності й культури!
Цього дня український народ вшановує слов’янських первоучителів Кирила і Мефодія, які дали світові алфавіт, заклавши фундамент всіх слов’янських літератур.

Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу, найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність.

Упродовж багатьох століть українська мова зазнавала гноблення та утисків: заборонялася російським самодержавством, витіснялася, принижувалася радянською владою. Але українська мова вистояла.

Українською мовою завжди промовляв дух нашої свободи. Бо це мова великого волелюбного народу, великої Української нації. Як зазначив український письменник, засуджений радянською владою Василь Стус: «Якби мова не мала значення, навіщо було б її стільки разів забороняти?».

В цей день хочеться згадати і віддати шану всім великим українцям, які присвятили свій життєвий шлях збереженню, розвитку і вдосконаленню української мови.

Вірю в те, що кожен з нас, завжди цінуватиме нашу рідну солов’їну українську мову, культурні національні традиції, зберігатиме їх, примножуючи та з гордістю передаючи з покоління у покоління.

З нагоди цієї пам’ятної дати хочу побажати усім нам злагоди, миру, добра. Нехай непереможний слов’янський дух стане кожному дороговказом для успішної реалізації усіх задумів та добрих починань!

З повагою

Голова
Начальник районної державної
(військової) адміністрації Геннадій БАМБУРА