1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З ПИТАНЬ...

СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ПРОЕКТУ ЩОДО ЕФЕКТИВНОГО СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ НАСЕЛЕННЯМ

Начальник Болградської районної військової адміністрації  Геннадій Бамбура спільно з заступником начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим та керівниками структурних підрозділів РВА взяли участь у селекторній нараді під головуванням директора Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА Павла Булановича, з питань реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населення, затвердженого постановою КМУ від 10.01.2023 №25.

Під час наради було заслухано звіти про вжиті заходи районними державними (військовими) адміністраціями щодо впровадження алгоритму дій щодо збирання, перевезення та утилізації ламп розжарювання.

Наразі у відділеннях АТ «Укрпошта» Болградського району триває збір побутових ламп розжарювання. Станом на 08 травня 2023 року кількість обміняних ламп складає 67,925 тис. Лампи, які надходять до відділень в процесі обміну, зберігаються у відділеннях АТ «Укрпошта».

14 березня 2023 року Болградською РВА була надана заявка та отримано кошти по субвенції на суму 113,55 тис. грн від Департаменту фінансів Одеської обласної державної (військової) адміністрації.

Відділ фінансово-господарського забезпечення апарату Болградської районної державної (військової) адміністрації, який визначено відповідальним з проведення тендерних закупівель на виконання робіт зі збирання, перевезення та утилізації ламп розжарювання, було підготовлено  тендерну документацію і укладено договір №1   від 18.04.2023 на утилізацію 75 тис. ламп розжарювання з ТОВ «НВК «Укрекопром».

З Одеською дирекцією АТ «Укрпошта» укладено договір надання послуг з накопичення та відповідального зберігання обмінених побутових ламп розжарювання до моменту їх утилізації за адресою: м. Ізмаїл, проспект Миру, 19.

Після обміну 75 тис. ламп, або завершення обміну, згідно договору,  ТОВ «НВК «Укрекопром» буде передано накопичений об’єм зібраних ламп розжарювання  для подальшої утилізації.

За результатами наради та обговорення директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА Павло Буланович надав відповідні доручення начальникам РВА з реалізації експериментального проекту в Одеській області.