1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ШАХОВО-ШАШКОВИЙ КЛУБ М. БОЛГРАД...

ШАХОВО-ШАШКОВИЙ КЛУБ М. БОЛГРАД ВІДЗНАЧИВ СВОЄ 50 -РІЧЧЯ

29 квітня свій ювілей, 50- річчя, визначив шахово- шашочний клуб м. Болград. Саме півстоліття тому, 26 травня 1973, був відкритий клуб та вже 30 серпня цього ж року він нараховував 57 шахістів та 59 шашкістів.

Привітали членів клубу та учасників турніру начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв та секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко та побажали удачі й перемоги. Керівники району та громади нагородили Почесними грамотами найкращих представників шахово-шашкового спорту.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України та мирних жителів.

Інтелектуалів в нашому районі завжди було багато. Через 6 років після відкриття керівником клубу став Олександр Іванович Федотов, який дав старт щорічним матчовим зустрічам на 100 досках.

Візитною картою Болградського шахово- шашкового клубу була Болградська дитячо- юнацька школа, важливу роль в якій зіграв Юрій Курдов – інтелектуал та організатор. В стінах школи пізнавали ази шахової мудрості більше 400 юнаків та дівчат.

За всі роки було багато талановитих шахово – шашкових митців, справжніх профі , таких як Казаков, Федотов, Цоєв, Бухніев, Крайній, Курдов, Радулов, Курчанінова та інші.

У ювілейному турнірі взяли участь близько 100 учасників з м. Одеси, Ізмаїла, Миколаєва, Харкова, Болградського, Ізмаїльського та інших районів. Також в змаганнях прийняли участь спортсмени з Р. Молдова міста Комрат. Ігри проводились у декількох турах, під час яких зрілі майстри грали на рівних з молодими учасниками.

Начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура також став активним учасником турніру та взяв участь у змаганнях з шахів.

Такі змагання – чудова можливість насолодитися живим спілкуванням та випробувати інтелектуальні здібності.

За результатами ігор, призерів нагородили ювілейними кубками, грамотами, медалями та грошовими подарунками.

У шахах в загальному заліку призові місця зайняли:

I місце – Банул Олександр (м. Одеса)

II місце – Афанасьев Анатолій (м. Арциз)

III місце – Авдощенко Олександр (м. Ізмаїл)

У шашках:

I місце – Моренко Олександр (м. Вілкове)

II місце – Беліогло Панас (м. Комрат)

IIІ місце – Дойчев Микола (с. Кубей).

Приємно здивував юнак з м. Ізмаїл Борошнєв Дмитро, який посів перше місце у змаганнях з шахів серед дітей та друге місце в загальному заліку. Дивлячись на таку талановиту молодь є впевненість, що у шашково – шаховому спорті району є майбутнє.

Участники турніру отримали багато приємних емоцій від заходу. Болградська районна військова адміністрація висловлює подяку організаторам заходу – КП “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради.