1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СТВОРЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ МЕХАНІЗМІВ ДЛЯ...

СТВОРЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ МЕХАНІЗМІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА УКРАЇНСЬКОГО БІОМЕТАНУ – СЕРЕД ПРІОРИТЕТІВ МІНЕНЕРГО

✅ Розвиток виробництва біометану, водню та інших синтетичних газів зменшить залежність України від імпортного палива та прискорить «зелений» перехід.

✅ На цьому наголосила заступниця міністра енергетики України Юлія Підкоморна під час спільних комітетських слухань на тему «Розвиток виробництва альтернативних джерел енергії, а саме – біометану, водню, інших синтетичних газів та біоетанолу», що відбулись у Верховній Раді. Участь у слуханнях також узяв заступник міністра енергетики України Микола Колісник.

✅ Учасники обговорили актуальні тенденції функціонування галузі та заходи з усунення нормативних, технічних і фінансових бар’єрів виробництва та споживання відновлюваних газів і біоетанолу.

💬 «Розвиток сфери біогазу, біометану та водневої енергетики в Україні є важливим напрямом досягнення енергетичної стабільності, оскільки є найкращою можливістю для України зменшити залежність від імпортного викопного палива та прискорити «зелений» енергетичний перехід. Спільно з іншими державними органами опрацьовуються механізми нормативного врегулювання їх можливого експорту», – зазначила Юлія Підкоморна.

💬 Микола Колісник зазначив про необхідність спільних кроків для збільшення конкурентних можливостей виробництва біопалив і біометану як важливу ціль та інституційну підтримку.

🤝 Міненерго також активно взаємодіє з представниками виробників та ОГТСУ, Державною митною службою.

✅🌱 Учасники слухань також обговорили стан запуску в Україні пілотних проєктів з виробництва біометану та біоетанолу, потенціал та формування сировинної бази, зокрема агропромислового походження, для виробництва відновлюваних газів та біоетанолу.