1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ...

У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ АПАРАТНА НАРАДА

Сьогодні  очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Кубейській об’єднаній територіальній громаді протягом 4 місяців 2023 року доповів т.в.о. Кубейського сільського голови Микола Арабаджи. Він зазначив що, робота зі зверненнями громадян  у виконавчому комітеті Кубейської сільської  ради є пріоритетною у повсякденній діяльності. За 4 місяці 2023 року до Кубейської сільської ради надійшло 215 звернень. Найбільш актуальні питання, що відображаються у зверненнях громадян, за звітний період це: питання соціального захисту – 47 звернень; питання аграрної політики і земельних відносин – 33 звернення; трійку найбільш поширених замикають питання комунального господарства – 12 звернень.

Протягом 4 місяців 2023 року до Кубейської сільської ради надійшло 7 колективних звернень. 59 звернень надійшло від соціально незахищених верств населення, тобто від  одиноких матерів, інвалідів ІІ і ІІІ групи, пенсіонерів.

За звітній період  заступник голови, секретарі, старости провели 34 особистих і 8 виїзних прийомів у населених пунктах громади, на них було прийнято 157 звернень. Від органів влади вищого рівня надійшло 6 звернень.

По всім зверненням було надано роз’яснення, 1 звернення було передано за належністю до РВП НПУ. Питання роботи зі зверненнями громадян, організації їх особистого прийому знаходиться на постійному контролі керівництва Кубейської сільської ради.

Усі звернення розглядаються відповідно до компетенції, в рамках чинного законодавства та вимог Закону України “Про звернення громадян”.

Завідувач сектору юридичного забезпечення апарату районної державної (військової) адміністрації Сергій Станковдоповів про стан ведення договірної роботи та укладення договорів Болградською районною державною адміністрацією у 2023 році. Було зазначено, що за 2022 рік та поточний період 2023 року укладено 18 діючих господарських договорів, з них 2 договори оренди приміщень. 05 квітня 2023 року укладено 1 договір придбання товару. 10 січня 2023 року з казначейською службою укладено 2 договори.

В рамках програми енергозбереження з Одеською дирекцією АТ «Укрпошта» укладено 1 договір відповідального зберігання ламп розжарювання отриманих в рамках програми від населення.

У 2021 -2022 роках райдержадміністрацією із деякими сільськими радами району укладено 3 договори спільної діяльності щодо експлуатації транспортних засобів та 4 договори відповідального зберігання майна. 

Окрім цього, укладений один Меморандум про порозуміння між Райдержадміністрацією та Міжнародним Медичним Корпусом щодо співпраці з місцевою владою для надання підтримки людям, які постраждали від російського вторгнення.

Також, укладено 2 договори: з отримання  гуманітарної допомоги від міжнародної організації «ІВС-Буджак» та оренди нерухомого  майна під склади для  координаційного штабу з гуманітарних і соціальних питань при Райдержадміністрації.

У районній державній адміністрації також ведеться робота з укладання договорів про мобілізаційне завдання – кількість та зміст яких є інформацією з обмеженим доступом.

 По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.