1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПЛАНУЄТЬСЯ...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПЛАНУЄТЬСЯ ПРОВЕДЕННЯ ЯМКОВОГО РЕМОНТУ ТЕРІТОРІАЛЬНИХ ДОРОГ

17 травня Болградський район з робочим візитом відвідав заступник начальника служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області Ігор Красноруцький. Основною метою робочого візиту стало планування заходів з проведення ямкового ремонту доріг територіального значення Т-16-31 (Болград – Ізмаїл) та Т-06-06 КПП «Виноградівка» – Болград – /М-15/.

Внаслідок великого вантажного потоку, пов’язаного із блокуванням морських портів та перешкоджання експорту зерна, зазначені дороги загального користування державного значення зазнали значних руйнувань та перебувають у критичному стані. Автомобільними дорогами здійснюються об’їзд на м. Одеса та м. Рені  при складних дорожніх ситуаціях.

Тому перший заступник начальника Болградської РВА Денис Байлук спільно з заступником начальника служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області Ігорєм Красноруцьким, начальником відділу  інфраструктури,   містобудування та архітектури,  житлово-комунального господарства, екології Аркадієм Радуловим та представником ТОВ «Євродор» Артаком Авєтісяном провели обстеження проблемних ділянок дороги Т -16-31 (Болград – Ізмаїл).

Дорожня інфраструктура району, в тому числі зазначені ділянки доріг мають  має велике значення для соціально-економічного розвитку не тільки громад Болградського району, а й громад Ізмаїльського та Білгород-Дністровського районів. Адже на межі району із Республікою Молдова розташовані 4 міжнародні діючі автомобільні контрольно-пропускні пункти.

Зазначимо, що в умовах військового стану капітальний ремонт доріг робити не можливо, але ямковий або аварійний дозволяється проводити.  

Після проведення обстеження перший заступник начальника Болградської РВА Денис Байлук провів нараду з головами Городненської, Болградської, Кубейської, Криничненської та Василівської територіальних громад району з питань експлуатаційного утримання доріг державного значення загального користування в межах зазначених громад.

На початку наради Денис Олександрович зазначив, що найближчим часом планується проведення ремонту дороги державного значення М-15, це означає, що весь потік транспорту буде направлено через дороги  Т – 16-31 та Т – 16-06. Тому нам необхідно спільними зусиллями знайти рішення для проведення ямкового ремонту пошкоджених ділянок зазначених доріг.

Враховуючи те, що в країні діє військовий стан, коштів на ремонт та  утримання територіальних доріг Болградського району не вистачає – зазначив заступник начальника служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області. На даний час дороги підтримуються в проїзному стані за рахунок коштів державного бюджету на експлуатаційне утримання в межах виділеного фінансування на 2023 рік. Він звернувся до голів громад з проханням долучитися до проведення ямкового ремонту основних територіальних доріг району на умовах співфінансування.

В свою чергу голови громад озвучили проблемні питання, які виникають при експлуатації доріг територіального значення  та висловили готовність долучитись  до фінансування для проведення ямкового ремонту.

За результатами наради було прийняте рішення доручити ТОВ «Євродор» провести обстеження зазначених доріг територіального значення Болградського району та визначити об’єм необхідного фінансування.

«На даний час всі проєкти, які реалізуються в державі та області потребують співфінансування з місцевих бюджетів, тому нам необхідно об’єднати свої зусилля та спільно зі службою відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області провести ямковий ремонт територіальних доріг» – зазначив перший заступник начальника Болградської РВА Денис Байлук звертаючись до голів громад.