1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ОРІХІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ З...

В ОРІХІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ З ПОЧАТКОВОЮ ШКОЛОЮ ТА ГІМНАЗІЄЮ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ  ОЛЕКСАНДРА МАЛІНОВА  ТА ВІДКРИЛИ ЩЕ ОДИН КЛАС БЕЗПЕКИ

Сьогодні начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура взяв участь в урочистостях з нагоди дня заснування Оріхівського ліцею з початковою школою та гімназією ім. Олександра Малінова  Кубейської сільської ради. Навчальний заклад носить ім’я уродження с. Оріхівка Олександра Малінова  – болгарського політичного діяча. Народився він 3 травня 1867 року в с. Пандаклія, нині Оріхівка Кубейської громади.   З іменем Олександра Малінова пов’язано проголошення незалежності Р. Болгарія. На його  честь названа вулиця у даному  селі.

Під час святкового заходу лунали вірші видатних болгарських поетів та презентовано вірш власного написання учениці 11 класу Аделіни Христової, в якому розкрито біль дітей та тягар сьогоденної війни. 

Також на урочистості було презентовано збірник з досягненнями учнів навчального закладу у міжнародних та Всеукраїнських наукових конференціях та конкурсах 2022 року.

Крім того, цього дня в Оріхівському  ліцеї з початковою школою та гімназією   було відкрито клас безпеки. Це вже сьомий обладнаний клас в навчальних закладах Болградського району.

 Захід відбувся в межах реалізації Всеукраїнського проєкту “Клас безпеки”,  метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання до медичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Начальник Болградської РВА ознайомився з обладнанням класу. У кабінеті облаштовані  зони до медичної допомоги,  психологічного розвантаження та  ігрова зона для дітей молодшого віку. Рятувальники під час відкриття одразу провели перший урок для учнів молодших класів.

Створення та функціонування у закладах освіти класів безпеки буде сприяти формуванню в учнів компетентності у збереженні здоров’я, навичок самозахисту і вмінь швидко діяти в умовах надзвичайних ситуацій.