1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВЧОРА БОЛГРАД ВІДВІДАЛА ГОЛОВА...

ВЧОРА БОЛГРАД ВІДВІДАЛА ГОЛОВА ДЕПАРТАМЕНТУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОДЕСЬКОЇ ОДА НАТАЛІЯ ОДАРІЙ-ЗАХАР’ЄВА

Делегацію з Одеси зустрічали голова Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, Болградський міський голова Сергій Димитрієв з першим заступником Андрієм Гарваловим, генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Болградської міської ради Віктор Дішлі, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Болградської міської ради Ігор Веліксар та інші медичні працівники.

Візит директорки Департаменту охорони здоров’я Наталії Одарій-Захар’євої було присвячено запуску нової потужної кисневої станції на території Болградської ЦРЛ, в якій і взяла участь головний медик Одещини.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року, за підтримки Одеської обласної ради, Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА було досягнуто домовленості з благодійною організацією «100 відсотків життя» про безоплатну передачу КНП «Болградська ЦРЛ» кисневого генератора потужністю 500 л/хв та вартістю більше 5 млн гривень.

Свій внесок у реалізацію цього проекту зробила й Болградська міська рада. Відповідно до цільової програми «Здоров’я» на 2021-2022 роки» було профінансовано та виготовлено проектну документацію на даний об’єкт. На момент початку реалізації проекту у головному лікувальному корпусі ЦРЛ було облаштовано 17 кисневих розеток. Установка кисневої станції забезпечила можливість облаштування 60 розеток подачі кисню без витрат за його придбання.

У квітні 2023 року обладнання кисневого генератора було встановлено, проведено пусконалагоджувальні роботи та навчання відповідних працівників.

Також за рахунок коштів бюджету Болградської міськради у районній лікарні було проведено капітальний ремонт системи киснепостачання терапевтичного та невралгічного відділень, завдяки чому було встановлено додатково 39 кисневих розеток.

Звичайно, все це в рази підвищує якість медобслуговування населення Болградської громади та сусідніх із нею. Бо з таким обладнанням Болградська ЦРЛ готова надати медичну допомогу у разі поширення інфекційних захворювань, епідемій та інших надзвичайних ситуацій.

«Тепер, у разі спалаху того ж ковіда, нам не доведеться відправляти людей до сусіднього Ізмаїла, – описав важливість наявності даного обладнання генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дішлі. – Ми дуже вдячні Департаменту охорони здоров’я області та особисто його голові Наталі Одарій-Захар’євій за сприяння у тому, щоб таке потужне обладнання було виділено саме Болградській райлікарні. Окрема подяка Болградській міській раді за всебічну підтримку галузі медицини».

Наталія Одарій-Захар’єва підтвердила, що з усіх 33 одиниць обладнання, придбаних для медустанов області благодійною організацією, у Болграді одна з найкращих. Вона також високо оцінила ті позитивні зміни у сфері медицини Болградської громади за останні два роки, про які під час зустрічі розповів Віктор Дішлі.

«Приємно сьогодні на відкритті такого важливого для населення Болградської громади об’єкта бачити представників усіх гілок влади. Тому що не в усіх районах області, на жаль, я бачу такий тісний тандем, таку підтримку медицини владою, як тут. Адже разом можна зробити набагато більше, що, власне, ви й доводите. У вас великий потенціал, сміливо використовуєте його», – наголосила голова Департаменту.

На знак сказаного Наталія Одарій-Захар’єва вручила колективу Болградської ЦРЛ Почесну грамоту Департаменту – за сумлінну працю у особливий період, досягнення, відданість справі у сфері охорони здоров’я, високий професіоналізм, патріотизм, терпіння та стійкість духу в умовах воєнного стану в Україні.

За інформацією Болградської міської ради