1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВІДЕОФІКСАЦІЯ ТА Е-ПРОТОКОЛ –...

ВІДЕОФІКСАЦІЯ ТА Е-ПРОТОКОЛ – ТЕХОГЛЯД В УКРАЇНІ ЗАПРАЦЮЄ ПО-НОВОМУ

Починаючи з червня 2023 року в Україні будуть масштабні зміни, які пов’язані, як з отриманням прав, так і з низкою процедур пов’язаних з автомобілями. Серед іншого зміни також торкнуться і техогляду автомобілів. Про відповідні нововведення розповіли на сторінці МВС у Facebook

Основні пропозиції включають:

• Впровадження електронного протоколу для результатів обов’язкового технічного контролю, з можливістю друку паперової копії при необхідності.

• Впровадження відеофіксації процесу обов’язкового технічного контролю, замість фотофіксації, що зменшує ризик корупції.

Відеоматеріали будуть доступні для органів влади, місцевого самоврядування та фізичних та юридичних осіб за відповідними зверненнями.

• Імплементація вимог щодо перевірки технічного стану транспортних засобів, які встановлені Директивою 2014/45/ЄС від 3 квітня 2014 року.

• Визначення виключного переліку правових підстав для відмови у проходженні обов’язкового технічного контролю.

“Ці зміни спрямовані на поліпшення процедури обов’язкового технічного контролю транспортних засобів та підвищення безпеки дорожнього руху”, — зазначив заступник Міністра МВС України Богдан Драпятий.