1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЯК ОФОРМИТИ БАНКІВСЬКУ КАРТКУ...

ЯК ОФОРМИТИ БАНКІВСЬКУ КАРТКУ ЄВІДНОВЛЕННЯ?

ВУкраїні стартувала програма єВідновлення, яка дає громадянам можливість отримати кошти від держави на ремонт пошкодженого внаслідок війни житла.

Для зарахування коштів необхідно відкрити спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми, роз’яснюють у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України. Наразі це можна зробити двома способами:

– відвідати фізичне відділення банку-партнера та відкрити картку з допомогою працівників установи;

– відкрити картку онлайн у мобільному застосунку банку-партнера.

Наразі до програми підключені 5 банків: monobank, ПриватБанк, Сенс Банк, А-Банк, ПУМБ. Список банків-партнерів поповнюватиметься в міру їх підключення до єВідновлення.

Обрати відповідний банк для відкриття картки також можна під час заповнення заяви на виплату в Дії.

Як можна скористатися карткою?

У разі ухвалення комісією позитивного рішення кошти будуть зараховані на банківську картку автоматично. Жодних додаткових дій, крім описаних вище, робити не потрібно. Не потрібно повідомляти будь-яку конфіденційну інформацію співробітникам банку чи стороннім особам.

Нараховані на картку кошти можна витрати лише на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми. Перелік цих компаній можна буде побачити найближчим часом на сайті єВідновлення.

Увага! Кошти з картки єВідновлення не можна зняти готівкою. А також неможливо здійснити їх перераховування з поточного рахунка на інші рахунки або поповнювати баланс картки єВідновлення.

Додаткову інформацію щодо програми єВідновлення можна отримати, звернувшись на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2) або через чат-боти Урядового контактного центру в TelegramFacebook. Також можна звернутися до команди підтримки Дії, надіславши повідомлення в Facebook або Telegram.