1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЯК ОТРИМАТИ ЕЛЕКТРОННИЙ РЕЦЕПТ...

ЯК ОТРИМАТИ ЕЛЕКТРОННИЙ РЕЦЕПТ НА ЛІКИ ДИСТАНЦІЙНО – АЛГОРИТМ ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ

Від початку квітня рецептурні ліки в аптеці можна придбати не лише за паперовим, але й за електронним рецептом. Тобто всі ті ліки, що й раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря, можна отримати, скориставшись електронним рецептом.

Так, е-рецепт не лише дозволяє забути про нерозбірливий почерк, уникнути можливих помилок у рецепті та незручності у разі, якщо рецепт загубиться, але й спростити процес призначення рецептурних ліків. На відміну від паперового, електронний рецепт спрощує процес повторних призначень, адже завдяки цифровізації це можна зробити дистанційно.

Як же отримати електронний рецепт на ліки дистанційно?

Зверніть увагу, що така можливість доступна у разі лікування хронічних захворювань, тривалого лікування або, наприклад, у випадку рецидивних захворювань.

Для отримання е-рецепта та ліків за ним:

Передусім у системі обовʼязково має бути зафіксований ваш діагноз та призначення вашого лікуючого лікаря.
Обговоріть із лікарем можливість дистанційного виписування е-рецепта та формат комунікації, зручний для вас обох. За нагоди перевірте, щоби у вашій електронній медичній картці був вказаний ваш актуальний номер телефону.
Сконтактуйте з лікарем в узгоджений час та спосіб. Це може бути робочий телефон лікаря, електронна пошта чи будь-який зручний месенджер.
Коли лікар сформує е-рецепт, ви отримаєте СМС-повідомлення з номером рецепта та кодом його погашення.
Оберіть аптеку, яка відпускає ліки за е-рецептом.
В аптеці назвіть фармацевту номер та код погашення рецепта. Після цього ви можете обрати лікарський засіб за діючою речовиною, яку вам призначив лікар.
Важливо! Електронний рецепт дозволяє завжди мати призначення на потрібні ліки у телефоні. Однак не нехтуйте регулярними обстеженнями для контролю показників здоровʼя та обовʼязково зверніться до лікаря у разі погіршення самопочуття. Зверніть увагу, що існують препарати (наприклад, антибіотики), які згідно з протоколами лікування можуть призначатися виключно на очному прийомі та після проведення відповідних обстежень.