1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ...

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ  БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

11 травня під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій  райдержадміністрації.

На початку засідання присутні обговорили питання  визначення місць відпочинку людей на водних об’єктах Болградського району у 2023 року. Як зазначив заступник начальника відділу інфраструктури, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної адміністрації – головний архітектор району Віктор Терзі, станом на 10 травня 2023 року на території Болградського району немає місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, облаштованих відповідно до вимог законодавчих норм щодо охорони життя людей на воді  та визначених міськими, селищними та сільськими радами.

За результатами розгляду питання доручено виконавчим комітетам міських, селищних та сільських рад при визначені місць масового відпочинку людей на воді, інформувати райдержадміністрацію та погоджувати їх із Болградським РУ ГУ ДСНС України в Одеській області, при цьому забезпечити безумовне виконання вимог керівних документів.

Також було вирішено організувати спільні рейди на водосховищах та ставках району, які не пристосовані для купання із залученням представників Болградського РУ ГУ ДСНС України у Одеській області та представників поліції й організувати контроль за виконанням орендарями водоймищ та відповідальними особами заходів безпеки користування водними  об’єктами.

Про стан забезпечення протипожежного захисту нового врожаю і недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах сільськогосподарського виробництва на території Болградського району у 2023 році доповів т.в.о. начальника Болградського РУ  ГУ ДСНС України в Одеській області Борис Міхальчан. Під час засідання було затверджено «План протипожежних заходів на період збирання врожаю
2023 року в Болградському районі» та доручено із залученням місцевих засобів масової інформації організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення протягом пожежонебезпечного періоду щодо дотримання заходів пожежної безпеки.

Сергій Забуга начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної державної адміністрації доповів про переведення «пунктів незламності» на території Болградського району у категорію «готові до відкриття» (сплячі). Він зазначив, що на території Болградського району визначено 69 пунктів незламності, із них 4 на базі Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області, які оснащені відповідно до вимог діючого законодавства. З них станом на 10.05.2023 року функціонувало 4 пунктів незламності, решта були переведені до категорії – готові до відкриття, або «сплячі».

  У зв’язку з налагодженням подачі електричної енергії споживачам і підвищенням середньодобової температури повітря та на виконання рішення комісії з питань ТЕБ та НС Одеської облдержадміністрації перевести діючі пункти незламності у стан готові до відкриття.

А також головам міських, селищних, сільських рад Болградського району було доручено у разі погіршення ситуації протягом двох годин та при необхідності для забезпечення потреб населення бути готовими відкрити всі пункти незламності на території району.

За результатами наради начальник Болградської РВА рекомендував головам громад тримати на контролі питання визначення місць масового відпочинку людей на воді, інформувати райдержадміністрацію та погоджувати їх із Болградським РУ ГУ ДСНС України в Одеській області, у разі погіршення ситуації з електропостачанням протягом двох годин бути готовими відкрити всі пункти незламності на території району та дотримуватись протипожежних заходів на період збирання врожаю.