1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВІДВІДАВ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВІДВІДАВ ДГ ІМ. СУВОРОВА

В ході робочої поїздки  начальник Болградської  РВА Геннадій Бамбура  відвідав державне підприємство «Дослідне господарство ім. О.В. Суворова» та поспілкувався з його керівником Сергієм Кастровим.

ДП ДГ ім. Суворова О.В. – аграрне підприємство Болградського району, історія якого бере початок з 1944 року. Весь земельний фонд господарства площею 1395 га прилягає до озера Ялпуг, що створює сприятливі умови для вирощування сільськогосподарських культур і зрошення земель. Господарство обробляє 430 га. виноградників, 10 га. персикового саду та 570 га рилля, які в цьому році засіяні соняшником. Більша частина виноградників на зрошенні.

Підприємство розвиває виробництво виноградних саджанців, виноградарство та садівництво.  На території підприємства створений виноградний розплідник, на якому розташований маточник подвійник лоз загальної площею 14 га.

На базі цього господарства виведені 3 унікальних сорти виноградників: Одеський чорний, Сухоліманський,  Днестровський  розовий, які мають всі властивості притаманні цьому місцю вирощування.

Роботу підприємства забезпечують 19 постійних  працівників, інших працівників наймають на період сезонних робіт.

На даний час підприємство відчуває не легкі часи. Основною проблемою господарства – є заборгованість з податків.

Під час візиту начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура ознайомився з діяльність дослідницького господарства, зі станом посівів соняшника, насадженнями винограду та садом. Відвідав тракторну бригаду підприємства та поспілкувався з працівниками.

В ході зустрічі йшла мова щодо очікуваного врожаю. Як зазначив керівник підприємства Сергій Кастров багаторічні насадження  та посіви знаходяться у гарному стані, підприємством проведені усі агротехнічні технології та обробки. Сподіваємося на отримання гарного врожаю.  Виручені кошти підуть на погашення заборгованості з податків.

У завершенні зустрічі керівники поспілкувалися про подальший розвиток підприємства та цін на сільськогосподарську продукцію, яку реалізовуватиме підприємство.

Зазначимо, що на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» дане підприємство підлягає перейменуванню. Тому Академією аграрних наук України  прийнято рішення перейменувати ДП ДГ «ім. Суворова О.В.»  в ДП ДГ «Ялпуг».