1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ ЛІКАРНІ ВПЕРШЕ...

У БОЛГРАДСЬКІЙ ЛІКАРНІ ВПЕРШЕ ПРОВЕЛИ ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНУ ОПЕРАЦІЮ

Хірурги Болградської лікарні Олександр Воронін та Віктор Дішлі провели операцію з лікування варикозної хвороби із застосуванням сучасного апарату з біозварювання судин, який нещодавно з’явився у лікарні.

Олександр Воронін пройшов підготовку та отримав сертифікат по роботі на даному апараті, хоча має досвід схожих операцій, володіючи технікою коагуляції судин. Дані операції він проводив, працюючи у клініках Києва та Херсонської області. У першій операції також були залучені генеральний директор (за фахом лікар-хірург) Віктор Дішлі та анестезіолог Геннадій Ніколаєв.

«Такі операції проводитимуться планово, хворих багато. Це актуальна проблема для регіону. Тут набагато більше хворих із варикозними хворобами нижніх кінцівок, ніж у Києві, на Херсонщині. Це пов’язано і з кліматом, і з особливостями харчування. Тому поява апарату зі зварювання тканин необхідна і своєчасна», – каже Олександр Воронін.

Метод біозварювання судин відноситься до категорії малоінвазивних операцій. У Болградській лікарні подібні операції виконуватимуться згідно з медичним пакетом хірургії одного дня. Це коли хворого госпіталізовано, прооперовано та виписано максимально в один день. Це досягається за рахунок малотравматичності операції – вона проводиться через маленький надріз близько 1 см. Надалі хворий ходить на перев’язки в поліклініку і живе звичайним життям. Такі операції активно виконуються в обласних центрах України та Києва. І ось тепер – у районному центрі.

Олександр Воронін працює у Болграді нещодавно. Народився він у Новій Каховці Херсонської області. У 2018 році закінчив Одеський медичний університет. Проходив інтернатуру на базі Херсонської обласної клінічної лікарні та на базі Новокаховської центральної районної лікарні. Спочатку працював в рідному місті. Торік у січні переїхав до Києва. Там отримував другу спеціалізацію з інтервенційної кардіології. Працював на базі Київського міського шпиталю ветеранів війни, стажувався у клініці «Феофанія», проходив стажування у Київському інституті серця, там же навчався інтервенційної кардіології. У молодого хірурга було багато планів, але їх змінило повномасштабне вторгнення росіян в Україну.
Рідне місто Олександра Вороніна було окуповане в перші години, і сьогодні також знаходиться в окупації. З містом у нього немає зв’язку, рідні виїхали звідти.

Молодий лікар змушений був переїхати з Києва в більше спокійне місце, коли там почалися бомбардування. До Болграда переїхав, бо тут багато знайомих, є й родинні зв’язки.
«Мене запросили працювати до Болградської лікарні. Я прийняв цю пропозицію і не пошкодував. Тут є досить комфортні умови роботи. Тут чудове матеріальне та інструментальне забезпечення. Відчувається підтримка як керівництва лікарні, так і місцевої влади. Вчасно виплачується заробітна плата, є житло. Мене тут тепло прийняли, колектив дружній. Зараз я не планую їхати звідси. Мені тут комфортно і для роботи, і для життя», – розповів Олександр Воронін.
А ще він відзначив, що війна за всього трагізму, все ж таки дала шанс лікарням у таких маленьких містах, як Болград, залучити фахівців обласного та столичного рівня. Це успішно робить керівництво Болградської лікарні на чолі із Віктором Дішлі. І сьогодні помітно, як лікарня розвивається, попри воєнний стан в Україні.

«Венектомія – це не остання наша спільна перемога з Віктором Васильовичем, у нас є плани, реалізовуватимемо», – поділився Олександр Воронін.

За інформацією інтернет-видання “Махала”