1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА ЗУСТРІЧ СТОСОВНО НЕДОПУЩЕННЯ ПОШИРЕННЯ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ НА ТЕРИТОРІЇ РАЙОНУ

Сьогодні голова Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з першим заступником начальника Болградської РВА Валерієм Єребаканом, заступником начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим, головами громад району та представниками медичних закладів взяли участь в робочій зустрічі державної установи Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

В заході взяли участь генеральний директор ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» Арам Анташян, завідувач відділу імунопрофілактики Людмила Самойленко, директор відокремленого підрозділу санітарної охорони територій на видах транспорту ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» Микола Голубятников та директор Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» Світлана Фіногенова.

Під час робочої зустрічі  присутні обговорили питання співпраці ЦКПХ з органами публічної влади щодо організації виконання завдань у сферах забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, захист населення від інфекційних хвороб та імунопрофілактики.

Також було обговорене  питання забезпечення дієвості інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я та здійснення медико-санітарних заходів на кордоні, з метою недопущення поширення на території Болградського району інфекційних хвороб міжнародного значення.

Директор ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» Арам Анташян зазначив, що питання вакцинації населення в період воєнного стану – є питанням національної безпеки, а внаслідок військових дій, міграції населення втрачається зв’язок із сімейним лікарем, не проводиться профілактична вакцинація. Результатом може стати виникнення спалахів небезпечних інфекційних захворювань, які можуть вражати не тільки дітей, які не отримали щеплення, а й дорослих. Тому зараз надзвичайно важливо захисти себе, своїх дітей, використовуючи засоби імунопрофілактики. 

Нагадаємо, що з липня 2023 року триває  наздоганяюча вакцинальна кампанія (catch-up) серед дітей віком до 18 років для проведення вакцинації задля профілактики кору, паротиту та краснухи.  Кір – це одна з найзаразніших вірусних інфекцій. “Наздоганяюча” кампанія спрямована на проведення профілактичних щеплень дітям, які у зв’язку з війною, міграцією, перебуванням за кордоном чи з інших причин вчасно не вакцинувалися.

 За результатами проведеної наради начальник Болградської РВА надав головам громад  ряд доручень стосовно недопущення поширення на території Болградського району інфекційних хвороб.