1. /
  2. Новини
  3. /
  4. 1 ЖОВТНЯ В СОФІЇ...

1 ЖОВТНЯ В СОФІЇ ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ ЕТНОГРАФІЧНОГО КІНО «ОКО» З М.БОЛГРАД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ОКО – INTERNATIONAL ETHNOGRAPHIC FILM FESTIVAL

Цьогоріч фестиваль отримав своєрідний «тимчасовий притулок» в Болгарії.

IV видання кінофесту «ОКО» відкрили документальним фільмом «Життя на межі» українського режисера Павла Пелешкова та авторською фотовиставкою одеського фотохудожника Олександра Барона, які тематично присвячені причинам та наслідкам російської агресії проти України.

Глядачів привітали Посол України Олеся Ілащук, Директор Виконавчої Агенції з питань болгар за кордоном Райна Манжукова, представник Болградської міської ради Жанна Сусліна, депутат болгарського парламенту, відомий громадський діяч волонтерського руху Болгарії Манол Пейков, Голова СУОБ «Мати Україна» Олена Коцева, Директор Національного кіноцентру Болгарії Петар Тодоров та директор фестивалю «ОКО» Тетяна Станева.

Проведення фестивалю у болгарській столиці стало можливим завдяки синергії команди кінофестивалю та благодійної допомоги від громадян України та громадян Болгарії.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих за свободу і визволення України з нагоди Дня захисників і захисниць України.

З Програмою фестивалю, який триватиме до 7 жовтня у кінотеатрі Г-8, можна ознайомитися тут – https://bg.okofilmfest.com.ua/program-2023…

фото – Олександр Барон

За інформацією Посольства України в Болгарії