1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні, під керівництвом начальника Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації.

На початку керівники структурних підрозділів Болградської РВА звітували про вирішення проблемних питань у відповідних галузях та визначили пріоритети на поточний тиждень.

 Під час наради перший заступник Арцизького міського голови Тетяна Бахчеван доповіла  про організацію укриття в ЗСЦЗ населення територіальної громади та мешканців багатоповерхових будинків міста Арциз.  Вона зазначила, що на обліку в Болградській районній військовій адміністрації на території Арцизької територіальної громади  перебуває 34 ЗСЦЗ та найпростіші споруди для індивідуального укриття членів сімей чи групи людей (приватні погреби, підвали, тощо).  У Арцизькій територіальній громаді жодна захисна споруда ЦЗ не підпадає під категорію сховище (бомбосховище).

З метою приведення захисних споруд у готовності до використання за призначенням та їх подальшого утримання, передбачено в місцевому бюджеті 13 632,00 тис. грн. Продовжуються роботи з облаштування захисних споруд, зачищення від сміття та бруду, звільнення захаращених проходів та виходів, ремонти дверей, проведення електроживлення, водо постання, водовідведення, підготовка контейнерів для зберігання продуктів харчування, сухпайків, придбання електрочайників, підготовка необхідної кількості місць для сидіння (лежання), проведення Інтернету, тощо. Наразі зазначені роботи ведуться в повному обсязі.

Арцизькою міською радою робиться і зроблено дуже багато щодо облаштування захисних споруд, особливо щодо облаштування захисних споруд, укриттів  для учасників навчального процесу  та все ж необхідно вказати, що і надалі потрібно облаштовувати, будувати або закупати мобільні найпростіші укриття для населення громади.

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян в районній військовій адміністрації та органах місцевого самоврядування Болградського району за 9 місяців 2023 року доповіла начальник відділу документообігу та контролю апарату районної державної (військової) адміністрації Ірина Пельтек.

Вона зазначила, що протягом звітного періоду до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування  району надійшло 6590 звернень, що на 1278 менше ніж за аналогічний період 2022 року. До сільських рад надійшло – 2199 звернень, що на 1533 менше з минулим роком. Всі звернення були розглянуті відповідно до вимог законодавства про звернення громадян та надані відповіді.

У завершені наради Михайло Володимирович  надав низку доручень начальникам відділів щодо своєчасного забезпечення вирішення вищезазначених питань.