1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДОПОМОГА ВПО У ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ...

ДОПОМОГА ВПО У ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ – СПІЛЬНА СПРАВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ТА ЦЕНТРІВ ЗАЙНЯТОСТІ

Складнощі інтеграції внутрішньо переміщених осіб в новому середовищі потребують надання їм комплексної допомоги у розв’язанні особистих та соціальних проблем, які заважають працевлаштуванню.

З метою обговорення та спільного пошуку інструментів ефективної адаптації переселенців на ринку праці заступник начальника Болградської РВА Олександр Іорданов провів робочу нараду з в.о. директора Болградської філії Одеського центру зайнятості Ольгою Касап. Також у заході взяли участь начальник відділу економіки та  агропромислового розвитку Світлана Вербанова,  начальник управління соціального захисту Болградської РВА Олександр Рожков та голова районної ради ВПО Олена Ільчук.

В.о. директора Болградської філії Одеського центру зайнятості Ольга Касап ознайомила присутніх з активними програмами та фінансовими стимулами для роботодавців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Вона зазначила, що на сьогоднішній день у районному центрі зайнятості в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», ініційованої Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України проводиться відповідна робота з ВПО та роботодавцями.

Заступник начальника Болградської РВА Олександр Іорданов зазначив що необхідно ефективно вирішувати питання зайнятості ВПО, зокрема потрібен індивідуальний підхід при підборі роботи, профнавчання, навчання за ваучером тощо. Та висловив сподівання на спільну роботу фахівців Болградської РВА, Болградської філії Одеського центру зайнятості та  Болградської районної ради ВПО.

«Наша спільна задача – допомогти людям знайти нову роботу, щоб забезпечити себе і свої родини на новому місці», – зазначив Олександр Іорданов.

 Учасники наради розповіли про проблеми, з якими стикаються вимушені переселенці при працевлаштуванні та висловили надію, що діючі активні програми та фінансові стимули, які даються роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб допоможуть ВПО у вирішенні проблем з підбором роботи.

Зазначимо, що на сьогоднішній день в Болградському районі зареєстровано 7130 осіб.  Відповідно до даних Єдиного державного реєстру ВПО станом на 20 вересня 2023 року по Болградському району потребують працевлаштування 260 осіб. З початку 2022 року кількість працевлаштованих ВПО по району, які шукали роботу через центр зайнятості складає 38 осіб.