1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: АРЦИЗЬКА ГРОМАДА...

НОВИНИ ГРОМАД: АРЦИЗЬКА ГРОМАДА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ПРОЄКТІ USAID “ГОВЕРЛА”

Минулого тижня, 5 та 6 жовтня 2023 року, представники Арцизької міської ради Микола Дєордєв та Анжела Куралова взяли участь в офлайн-конференції «Апробація нової моделі системи фінансування догляду і виховання дітей в громадах-учасницях проєкту по принципу моделювання ситуації», яка відбувалася під егідою “Української мережі за права дитини” в місті Київ.

Участь в заході прийняли представники 14 громад з 6 областей України.

На конференції піднімалися питання реформування фінансового механізму бюджету громад на програми для потреб дітей, виправлення недоліків існуючого законодавства в сфері сімейного права, зокрема щодо визначення місця проживання дитини в умовах воєнного стану, надання Службам у справах дітей селищних та сільських рад можливості для створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, створення механізму заохочення роботи прийомних батьків та батьків-вихователів і т.д.

Крім зазначених вище питань, було досягнення певних результатів щодо вирішення проблематики воз’єднання сімей, які через бойові дії були роз’єднані; поступової соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб в громадах; наданню соціальних послуг для дітей з інклюзією.

Зазначимо, що серед громад, що прийняли участь в конференції, Арцизька міська рада перша серед інших громад в:

наданні соціальної послуги соціального супроводу під час інклюзивного навчання, проведенні якісної роботи Служби у справах дітей з прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу;

реалізації програм на потреби дітей, зокрема безкоштовне харчування для дітей 1-4 класів.

Арцизька міська рада та Служба у справах дітей Арцизької міської ради зазначають, що для кожної дитини завжди має бути забезпечено право на сім’ю, на батьківство, на турботу. Саме на це і спрямовано співробітництво громад в рамках даних проєктів і ми сподіваємося, що воно триватиме і надалі.

Бережіть себе і нехай в кожній українській родині пануватимуть мир, щастя та любов!