1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: «БОЛГРАД- ФЕСТ»...

НОВИНИ ГРОМАД: «БОЛГРАД- ФЕСТ» 2023 – ТЕАТРАЛЬНИЙ ДУХ ПОВЕРНУВСЯ ДО БОЛГРАДУ

Такої думки були усі ті, хто минулою суботи став безпосереднім свідком та учасником Міжнародного театрального фестивалю «БОЛГРАД-ФЕСТ» 2023. Його організатори змогли досягти головної мети заходу – популяризації та активації аматорського театрального руху, сприянню розвитку аматорських театральних колективів, обміну творчим досвідом та розширенню культурного та інформаційного зв’язку між театральними колективами.

«Мені надзвичайно приємно приймати учасників і гостей фестивалю в нашому місці, на цій сцені. Я щиро дякую всім, хто зробив цей наш захід можливим – Болградській міській раді, відділу культури, туризму, молоді та спорту, Центру культури та дозвілля Болградської міської ради, нашим меценатам у особі Міністерства закордонних справ Р. Болгарія, спонсорам фестивалю та кожній акторській трупі за її бажання стати частиною «Болград-фест» 2023. Дякую всім, хто сьогодні прийшов, щоб поринути в магічний світ театрального мистецтва. Моя окрема сердечна подяка нашим захисникам, завдяки яким сьогодні ми маємо змогу бути тут. Щиро бажаю Міжнародному театральному фестивалю «БОЛРАД – ФЕСТ» 2023 яскравих відкриттів, надзвичайного творчого піднесення, захоплюючих вражень і подвижницької мистецької аури, яка б зарядила кожного учасника позитивом від творення добра і краси!», – вітаючи гостей, учасників та відкриваючи фестиваль, підкреслив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

З найтеплішими побажаннями також виступили заступник голови Болградської районної військової адміністрації Олександр Іорданов, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, директорка Центру культури та дозвілля Болградської міської ради Ольга Коршок.

Привітала присутніх й керівник відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна. Вона також зачитала привітання, яке надійшло від генерального консула Республіки Болгарія в місті Одеса Светослава Іванова.

Зазначимо, всього 19 аматорських колективів з України, Болгарії та Молдови взяли участь в Міжнародному театральному фестивалі «БОЛГРАД-ФЕСТ»2023. П’ять з них демонстрували свої акторські таланти наживо на двох майданчиках. Це – дві трупи самодіяльної студії «ОнгЪЛ» з Болграду (режисери Наталя Волошина та Серафим Савченко), аматорський драматичний колектив «Рам-па-пам» (керівник Надія Недялкова, с. Спаське Татарбунарська громада), театральна студія «Рампа» (керівник Людмила Жуковська, село Кислиця Саф’янівської територіальної громади Ізмаїльського району), театральний колектив «Вікна» (керівник Олександр Перфільєв, місто Кілія).

Інші 14 учасників приймали участь в фестивалі в онлайн форматі. Вони заздалегідь надіслали відеозаписи своїх вистав, які впродовж фестивальної суботи також можна було подивитися в палаці «Кришталь» та залі Центру дитячої та юнацької творчості Болградської міської ради.

Вийшла справжня феєрія талантів – у різних жанрах. Не менш феєричною вийшла церемонія закриття Міжнародного театрального фестивалю «БОЛГРАД-ФЕСТ»2023. Всіх учасників Болградський міський голова Сергій Димитрієв нагородив дипломами та статуетками, а також запросив через два роки обов’язково повернутися на цей фестиваль.

Свої подарунки акторським трупам також зробили спонсори заходу – підприємці Болградської громади: Маріанна Пащенко, Георгій Кочмар, Владислав Септаров, Вадим та Інна Малінови, Вадим Фролов, Валерія Поязитіс та В’ячеслав Ковтун, Іван Арутюнян.

Ну а глядачі дякували бурхливими оплесками – за настрій, за красу та доброту, які несе театральне мистецтво!https://www.facebook.com/media/set/?vanity=Bolgradsovet…