1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ФІЗІОТЕРАПЕВТИЧНІ КАБІНЕТИ...

НОВИНИ ГРОМАД: ФІЗІОТЕРАПЕВТИЧНІ КАБІНЕТИ БОЛГРАДСЬКОЇ ЦРЛ ПОПОВНИЛИСЯ НОВИМИ СУЧАСНИМИ ОБЛАДНАННЯМИ ПРОВІДНИХ СВІТОВИХ ВИРОБНИКІВ

Попри те, що в Болградській громаді минулий 2022 рік став Роком медицини, і у 2023-му ця сфера не обділена увагою влади Болградської громади.

Одне з останніх та суттєвих придбань було зроблено для фізіотерапевтичних кабінетів консультативно-діагностичного поліклінічного відділення КНП «Болградська районна центральна лікарня» Болградської міської ради. Вже майже місяць тут успішно функціонують п’ять нових медобладнань нового покоління від провідних світових виробників, на закупівлю яких було направлено понад 1 мільйон 700 тисяч гривень бюджетних коштів.

Кожен із них здатний здійснювати досить широкий спектр послуг у сфері відновлювальної медицини. Це вже не просто апарати, а розумні терапевтичні комбайни – із сенсорним екраном, встановленими протоколами процедур та вбудованою терапевтичною енциклопедією, розраховані на надання профілактичних, реабілітаційних та навіть естетичних процедур.

«Звичайно, це не сумнівний Китай. Це BTL – англійська кампанія, яка на сьогодні є одним з основних світових виробників медичного обладнання та спеціалізується на трьох основних сегментах ринку: фізіотерапія, кардіологія та естетична медицина. І ми дуже раді та вдячні за те, що Болградський міський голова Сергій Димитрієв, керівництво нашої лікарні почули наші побажання, і придбали для наших фізкабінетів чотири обладнання саме цього виробника та одне не менш відомого французького. Такими навіть можуть похвалитися далеко не всі Одеські центри реабілітації», – зазначає завідувачка фізкабінетів Надія Мастерюк перед тим, як провести для нас так зване розпакування нового обладнання.

Насамперед ми прямуємо до нового апарату електротерапії BTL, який якраз використовується пацієнтом, що проходить стаціонарне лікування в неврологічному відділенні лікарні. Призначений курс фізіотерапевтичних процедур повинен прискорити його основне медикаментозне лікування.

«Ось зараз ми допомагаємо пацієнтові боротися з остеохондрозом, апарат також ефективний при захворюваннях хребта, суглобів. Лікар направляє пацієнта до нас на процедуру, а ми вже підбираємо, яким саме видом струму буде впливати апарат електротерапії, підбираємо курс з урахуванням відчуттів пацієнта», – підкреслює Надія Мастерюк.

Лікар показує два інших апарати BTL – для проведення магніто- та лазеротерапії. На погляд, вони взагалі не відрізняються. Такий самий інтерфейс із сенсорним екраном, що дозволяє вибрати процедуру впливу завдяки вбудованим переліком діагнозів.

«Всі ці обладнання відрізняє фізичний фактор впливу, один працює в магнітному полі, інший за допомогою подачі різного виду струму, і нарешті лазера, тобто світла. І кожен з них, повторюся, застосуємо при безлічі різних захворювань, і, що важливо, їх профілактики, яка дуже важлива», – додає лікар.

Фізіотерапія дозволяє прискорити лікування захворювань опорно-рухової системи: остеохондроз, спондильоз, артроз, реабілітація після травм. А також допомогти впоратися зі сколіозом у дітей, який дуже поширений у наш час гаджетів. Вона на першому місці та в реабілітації пацієнтів після ортопедичних втручань, оскільки підвищує надійність м’язового корсета навколо суглоба, стимулює обмінні процеси. Плюс до всього, оздоровчі курси фізіотерапевтичного лікування відмінно зарекомендували себе також у профілактиці сезонних загострень різних хронічних патологій: виразкової хвороби, бронхіальної астми, артриту, подагри, гіпертонічної хвороби, стенокардії, атопічного дерматиту, цукрового діабету.

А при гострих сезонних захворюваннях ЛОР-органів застосування фізіотерапевтичних методів покращує імунітет організму, має протизапальну та антибактеріальну дію, прискорює регенерацію уражених ділянок слизової оболонки. Активно використовується, наприклад, лазерне лікування при поширених ЛОР-патологіях у дорослих та дітей: риніт, гайморит, тонзиліт, отит, фарингіт, хронічний аденоїдит.

Доведено ефективність фізіотерапії й при гінекологічних захворюваннях, варикозному розширенні вен та багатьох інших.

І, що є важливим для нашого регіону, тепер в одному з кабінетів фізіотерапії консультативно-поліклінічного діагностичного відділення Болградської ЦРЛ можна пройти реабілітацію після інсульту – за допомогою ще одного нового обладнання французького виробництва KINETEC KINEVIA DUO.

«Це обладнання оснащене інтелектуальною системою для активно-пасивного тренування верхніх та нижніх кінцівок», – каже Надія Мастерюк, та разом із колегою демонструє його можливості.

А ще у відділенні можна отримати послуги естетичної медицини, які вже встигли оцінити багато пацієнток.

«Це теж BTL – апарат пресотерапії. Він застосовується як при медпоказаннях, наприклад, при детоксикації, посттравматичному відновленні, синдромі важких ніг, діабетичної ангеопатії, ішемічної хвороби нижніх кінцівок, при ожирінні та навіть при онкології. А також здатний надавати естетичні процедури. Дуже ефективний при целюліті, надмірній вазі та відтіках. Плюс до всього, одна процедура здатна замінити 10-15 сеансів масажу. Він – чудова профілактика варикозного розширення вен», – каже лікар.

Словом, вкладені бюджетні кошти в оснащення фізкабінетів районної лікарні будуть виправдані, адже вони допоможуть медикам, які працюють на ньому, оперативніше та ефективніше повертати здоров’я населенню, і не тільки Болградської громади.

За інформацією Болградської міської ради