1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРОСУВАННЯ У...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРОСУВАННЯ У ПИТАННІ ВІДКРИТТЯ НОВОЇ БУДІВЛІ АМБУЛАТОРІЇ С. НОВІ ТРОЯНИ ГОРОДНЕНСЬКОЇ ГРОМАДИ

Будівництво амбулаторії в селі Нові Трояни розпочато до створення Городненської громади, а завершено та прийнято у січні 2023 року. Спочатку проєкт амбулаторії був комплексним, тобто було заплановано будівництво самої будівлі та оснащення всім необхідним для повноцінного функціонування та якісного надання медичних послуг для населення. По завершенню будівництва Департаментом капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації було запропоновано підписати акт приймання-передачі об’єкту будівництва «Амбулаторії загальної практики сімейної медицини» за адресою: Одеська область, Болградський район, село Нові Трояни, вул. Болгарська, 80 Д у власність територіальної громади без медичного обладнання та меблів. Для ухвалення важливого рішення були проведені неодноразові обговорення з мешканцями с. Нові Трояни, які вирішили приймати готове спорудження на баланс та запускати в роботу зі старим обладнанням яке вже є в селі.

Для підписання акту приймання-передачі нової амбулаторії було створено комісію, до складу якої увійшли: голова Городненської ТГ Микола Богоєв, депутати, робітники сільської ради, голови фермерських господарств та мешканці села.

Нажаль запустити роботу амбулаторії ще не вдається, бо ДОЗ ОДА не дозволяє роботу амбулаторії зі старим обладнанням. Але голова громади Микола Богоєв, у пошуках варіантів вирішення важливого питання та завдяки багаторазовим зустрічам з директором Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації дали свій результат.

16 жовтня 2023 року голова Городненської громади у ході візиту до Дапартаменту охорони здоров’я ООДА з приводу відкриття Новотроянівської амбулаторії домігся вирішення питання в такий спосіб: громада та громадськість забезпечують меблями, а медичне обладнання з Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації та Управління капітального будівництва Одеської області облдержадміністрації.

Сподіваємося, що ДОЗ ООДУ та УКБ ООДУ нададуть усе необхідне і незабаром Новотроянівська амбулаторія відчинить двері для надання медичних послуг населенню.

За інформацією Городненської сільської ради