1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: УКЛАДЕНО УГОДУ...

НОВИНИ ГРОМАД: УКЛАДЕНО УГОДУ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ МОБІЛЬНОЇ МЕДИЧНОЇ БРИГАДИ ТАРУТИНСЬКОГО ЦПМСД

З метою надання якісних послуг мешканцям населених пунктів Тарутинської громади між комунальним некомерційним підприємством «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги» та Одеською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України укладено Угоду щодо забезпечення функціонування мобільної медичної бригади з 1 жовтня 2023 року. Для цього Тарутинському ЦПМСД виділений автомобіль Рено Дастер.

Мобільна медична бригада (ММБ) буде щоденно здійснювати виїзди у населені пункти громади для надання послуг усім мешканцям, у тому числі маломобільним та тим, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу.

Під час роботи ММБ пацієнти зможуть укласти декларацію про вибір сімейного лікаря, пройти огляд, консультацію, медичний діагностичний скринінг шляхом заповнення скринінгових анкет на наявність симптомів хвороб серцево-судинної системи, онкологічних недуг, цукрового діабету, захворювання на COVID-19, туберкульоз та інші захворювання.

Також проводиться скринінг на хвороби, початок яких можна вчасно виявити та запобігти.

За результатами опитування та оглядів залежно від стану здоров’я пацієнту виконується комплекс діагностично-лікувальних послуг: ЕКГ, вимірювання артеріального тиску, вимірювання рівня цукру крові, проведення тестів на ВІЛ, гепатити В і С, надаються рекомендації щодо здорового способу життя.

При необхідності для уточнення діагнозу за потребою пацієнти направляються до спеціалістів відповідного профілю до закладів охорони здоров’я вторинного або третинного рівня надання медичної допомоги для отримання медичних послуг з консультування, діагностики, лікування або застосовуються засоби дистанційного зв’язку – телемедицина.

За інформацією Тарутинської селищної ради