1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО ЕПІДСИТУАЦІЮ В БОЛГРАДСЬКОМУ...

ПРО ЕПІДСИТУАЦІЮ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

За даними моніторингу в загальній структурі інфекційної захворюваності основну питому вагу займали гострі кишкові інфекції, питома вага яких( без урахування захворюваності на ГРВІ та грип) складала 85,2%.

£ необхідно відмітити, що показники захворюваності на кишкові інфекції на протязі останніх декількох тижнів зростали, але не перевищували сезонного рівня. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГКІ зросла на 8,7%%.

£ серед захворілих продовжують превалювати діти ( 73,9%) і серед них найбільш ураженими є вікові групи 1-9 років (52,2%). Зростання захворюваності на ГКІ відбувалось за рахунок дітей цих вікових груп на 25%.

£ згідно факторного аналізу, більшість хворих пов’язували своє захворювання з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування і зберігання (52,3%), з порушенням особистої гігієни та правил догляду за дітьми (8,7%), немитих ягід, овочів, фруктів (34,8%), вживання молочних продуктів (4,3%).

Випадки захворювань були спорадичними, спалахи не реєструвались.

£ виявлений 1хворий ( дорослий) з підозрою на вірусний гепатит В.

£ вакцинокеровані інфекції: кір, краснуха, дифтерія, кашлюк, епідемічний паротит не реєструвались.

£ були виявлені уражені коростою 2 особи у віці від 10 до 17 років.

£ від укусів тварин постраждала 1 дитина.

Захворюваність на ГРВІ та грип:

За минулий тиждень епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ спостерігалось загальне зниження на 9,4% у порівнянні з минулим тижнем. Інтенсивний показник захворюваності складав 308,7 на 100 000 населення.

Питома вага серед захворілих на ГРВІ дітей складала 74,4%, та була вищою за попередній тиждень на 4,7%. Показники захворюваності дорослих знизились на 23,7%.

Показник госпіталізації хворих на ГРВІ складав 3,5%, основна питома вага припадала на дітей у віці від 1 до 14 років та складала 75%.

Епідситуація залишається під контролем.