1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЬОГОДНІ БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА ПРОСТИЛАСЯ...

СЬОГОДНІ БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА ПРОСТИЛАСЯ ЗІ СВОЇМ ГЕРОЄМ ІВАНОМ САЙТАРЛИ

Нещадна війна з росіянами щодня обриває життя вірних синів та доньок українського народу. 21 червня 2023 року, захищаючи територіальну цілісність України, при виконанні бойового завдання на Херсонському напрямку загинув військовослужбовець Болградської громади – молодший сержант Сайтарли Іван Іванович, 06.11.1993 року народження, мешканець с. Владичень.

Сьогодні, 8 жовтня живим коридором, з державними прапорами, зі сльозами й на колінах жителі Болградської громади провели в останню путь земляка Івана, що віддав життя за Україну, за її незалежність та територіальну цілісність, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця.

Відважний хлопець у 21-річному віці встав на захист України та взяв участь у бойових діях на сході нашої держави у 2015 році. Коли почалося повномасштабне вторгнення, він знову взяв до рук зброю, щоб захищати Україну. З червня 2023 року Іван вважався безвісти зниклим. В цей час його дівчина об’явила збір коштів на дрон, який вдалося зібрати дуже швидко.

Іван добре вчився в школі, займався спортом, в складі волейбольної команди неодноразово приймав участь в змаганням різного рівня. Мешканці громади завжди будуть пам’ятати цього усміхненого хлопця, справжнього патріота своєї країни.

Віддати шану мужньому захиснику України прийшли керівники району, близькі, друзі, знайомі, бойові побратими та вдячні земляки.

«Гіркий смуток війни чорним крилом знов торкнувся Болградської громади. Війна обірвала життя нашого земляка, патріота, Захисника України Івана Сайтарли. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини. Та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав Івана, любив і шанував. Болградська міська рада, виконавчий комітет, уся громада в цей гіркий час висловлюють щирі співчуття усім родичам, близьким та друзям Героя та розділяють їх горе. Сумуємо разом із вами, низько схиляємо голови у скорботі. Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!» – звернувшись до родини загиблого, зазначив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Також зі словами скорботи та щирої вдячності за виховання сина-патріота до присутніх звернулися заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський, староста села Владичень Марія Ігнатова, директорка Владіченського ліцею Антоніна Хрісова, начальник групи МПЗ Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Віталій Невечеря ,голова районної громадської організації ветеранів АТО Іван Бодлєв та побратими загиблого Івана.

Поховали мужнього Героя на сільському кладовищі. Останню шану побратиму віддали воєнним салютом.

Низький уклін Воїну, перед яким ми всі в неоплатному боргу, слава Герою!

Вічна та світла пам’ять!

За інформацією Болградської міської ради