1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ГОРОДНЕНСЬКІЙ ТА КУБЕЙСЬКІЙ...

В ГОРОДНЕНСЬКІЙ ТА КУБЕЙСЬКІЙ ОТГ ПЕРЕВІРИЛИ ГОТОВНІСТЬ ПУНКТІВ НЕЗЛАМНОСТІ

 В разі блекаутів Пункти Незламності передбачають можливість для кожного українця безкоштовно зігрітись чи підзарядити гаджет навіть в умовах тривалого знеструмлення населеного пункту.

З метою перевірки готовності Пунктів Незламності перший заступник начальника Болградської РВА Валерій Єребакан спільно з представниками відповідних контролюючих органів та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації відвідали  Городненську та Кубейську громади.

Під час перевірки звертали увагу на такі наявні фактори, як: тепло, вода, освітлення, інтернет, аптечки, живлення для мобільних пристроїв, місця для відпочинку.

На території Болградського району облаштовано 69 Пунктів Незламності, 4 з них знаходяться в підрозділах ДСНС. В населених пунктах де не має Пунктів Незламності, діятимуть пункти обігріву. На даний час Болградською районною військовою адміністрацією проводиться їх обстеження.

Перший заступник надав доручення щодо усунення недоліків та акцентував увагу керівництва громад на необхідності доведення інформації до мешканців про розміщення Пунктів Незламності на території громади, підключення генераторів та Інтернету, забезпечення чергування відповідальних осіб у разі необхідності.

Під час вимкнення електроенергії  такі заклади стають своєрідним острівцем стабільності, де можна зігрітись, зарядити свій гаджет, тому повинні бути забезпечені альтернативними джерелами енергії та запасами палива.

Нагадуємо,  що відтепер у застосунку Дія можна знайти найближчий Пункт Незламності, перевірити в ньому наявність послуг та прокласти маршрут. Це дає змогу зручно й швидко вибрати найближчий пункт, щоб отримати необхідні опції під час відключень світла, залишатися на зв’язку та мати доступ до інтернету навіть в умовах блекаутів.