1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В М. БОЛГРАД ВШАНУВАЛИ...

В М. БОЛГРАД ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ 8-МОЇ  ПАРАШУТНО-ДЕСАНТНОЇ РОТИ 217 ГВАРДІЙСЬКОГО ПАРАШУТНО-ДЕСАНТНОГО ПОЛКУ

Вже 34 років минуло з тієї страшної дати загибелі 8 парашутно-десантної роти 217-го гвардійського парашутно-десантного полку.

 18 жовтня 1989 року у води Каспійського моря впав палаючий військово-транспортний літак ІЛ-76, на борту якого знаходилися 48 воїнів-десантників 8-ї роти 25-ої ​​повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Вони поверталися із службового відрядження, де виконували завдання не допустити кровопролиття під час міжнаціонального конфлікту у Закавказзі. 57 героїв не дочекалися матері, дружини, діти. …

 Сьогодні, перший заступник голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Валерії Єребакан  прийняв участь в заході, присвяченому 34-й річниці з дня загибелі 8-мої  парашутно-десантної роти.

Вшановуючи пам’ять загиблих воїнів-десантників  керівництво Болградського району, міської ради, представники територіальних підрозділів району, організацій та підприємств, духовенство та ветерани-десантники поклали квіти до пам’ятника особистому складу 8-ї парашутно-десантної роти у м. Болграді.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих захисників України, які віддали своє життя за незалежність нашої держави.

«На прикладах цих героїв виросло нове покоління воїнів, які сьогодні на передовій захищають цілісність нашої країни. Ми пишаємось мужністю, стійкістю та подвигами всіх наших захисників і захисниць, які боронять кордони нашої держави та мирне життя у інших країнах» – зазначив у своїй промові перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан.

Ми маємо пам’ятати загиблих воїнів десантників  8 парашутно-десантної роти та  всіх, хто загинув заради майбутнього України.

Вічна пам’ять загиблим!