1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ОДЕСІ ДЛЯ МОРЯКІВ...

В ОДЕСІ ДЛЯ МОРЯКІВ ЗАПРАЦЮВАЛА ОНЛАЙН ЧЕРГА

Більше жодних очікувань на видачу документів з шостої ранку — у моряків з’явилась можливість записатись в чергу через смартфон📱

Запущена можливість онлайн-запису для отримання послуг в Адміністрації судноплавства — оберіть зручний день та час — прийдіть і отримайте послугу в Адміністрації судноплавства.

Запис працює за принципом одна людина — одна доба — одна послуга. Працівники Адміністрації судноплавства здійснюватимуть доступ особи до послуги за прізвищем, вказаним під час реєстрації.

4 кроки для онлайн – запису в чергу:

☑️ Оберіть послугу «Е-черга» на головній сторінці сайту Адміністрації судноплавства (https://marad.gov.ua/ua) та перейдіть за посиланням.

☑️ Зареєструйтесь за допомогою мобільного телефона або Telegram-bot.

☑️ Виберіть необхідну послугу, дату та час для отримання.

☑️ Отримайте смс-повідомлення з кодом-підтвердження та номером талона. Код-підтвердження необхідно протягом 10 хвилин ввести на сайт, тільки так реєстрація буде повністю завершена (реєстрація через Telegram-bot працює без підтвердження).

☑️ Отримайте спеціальний талон.

📌 Послуга електронного запису в чергу розпочинається з Одеси, там встановлений спеціальний термінал, а онлайн-запис можливо здійснити вже сьогодні.

Наразі запис онлайн та через термінал можливий для подачі заяви та отримання кваліфікаційних документів, подачі заяви та отримання посвідчення особи моряка, а також повний перелік адміністративних послуг, які надаються Адміністрацією судноплавства. Запис в чергу є безкоштовним та індивідуальним, передавати талон стороннім особам заборонено.

ℹ️ Надання такої послуги є частиною загальної програми зі протидії корупції. В рамках програми, два місяці тому кожен моряк отримав можливість отримати послуги з дипломування онлайн на порталі Дія, за цей час отримано більше 3700 заявок на отримання кваліфікаційних документів та 1000 заявок на проходження кваліфікаційного іспиту від моряків.

Також раніше у моряків з’явилась можливість отримати послужну книжку моряка поштою без жодного спілкування з чиновниками та зайвих переплат.

Електронні послуги для моряків реалізуються Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Адміністрація судноплавства, в співпраці з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Євгеній Ігнатенко