1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВІДБУЛАСЯ ЧЕРГОВА СЕСІЯ ТАРУТИНСЬКОЇ...

ВІДБУЛАСЯ ЧЕРГОВА СЕСІЯ ТАРУТИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Сьогодні, 17 жовтня 2023 року під головуванням Тарутинського селищного голови Сави Чернєва відбулось пленарне засідання чергової 41-ї сесії Тарутинської селищної ради.

Депутатами були розглянуті 37 питань порядку денного, серед яких:

– про зміну найменування Рівненського ліцею Тарутинської селищної ради Одеської області та затвердження Статуту у новій редакції та Положення Лужанської філії Рівненського ліцею,

– про оприлюднення проєкту регуляторного акту-проєкту рішення Тарутинської селищної ради «Про затвердження Правил утримання домашніх, свійських тварин та птиці на території Тарутинської територіальної громади»,

– про надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць,

– про надання згоди на безоплатну передачу нерухомого майна з комунальної власності Тарутинської селищної територіальної громади до державної,

– про затвердження звіту начальника КП «ВУЖКГ» за перше півріччя 2023 року,

– про затвердження звіту щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тарутинської селищної територіальної громади за І півріччя 2023 року.

Також були затверджені фінансові плани на 2024 рік КНП «Тарутинська центральна лікарня» та КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Під час пленарного засідання 41-ї сесії селищної ради внесені зміни до: рішення Тарутинської селищної ради від 09.12.2020р. №24-VIII «Про утворення виконавчого комітету Тарутинської селищної ради, визначення його чисельності та затвердження персонального складу», Програми підтримки військовослужбовців, членів сімей загиблих військовослужбовців, поранених, зниклих безвісти, які брали участь у захисті України від збройної агресії на 2023-2025 роки; внесені зміни та доповнень до рішення Тарутинської селищної ради від 23 грудня 2022 року № 2419-VIII «Про місцевий бюджет Тарутинської селищної ради на 2023 рік».

У ході розгляду проектів рішень сесії: наданий дозвіл на списання основних засобів відділу освіти, молоді та спорту у зв’язку з їх фізичною зношеністю, недоцільністю ремонту та таких, що непридатні для використання; затверджені акти приймання-передачі основних засобів у комунальну власність Тарутинської селищної ради; затверджений акт передачі основних засобів Лужанської початкової школи правонаступнику – Рівненському ліцею, окремими рішеннями сесії безоплатно передані генератори бензинові з балансу Тарутинської селищної ради на баланс Березинського ліцею та відділу культури та туризму.

Крім того, депутати розглянули ряд земельних питань, які дозволені до розгляду чинним законодавством.

Після розгляду питань порядку денного депутати обговорили ряд нагальних питань. Депутат Тарутинської селищної ради Вадим Петкович звернувся до усіх присутніх долучитися до збору коштів для придбання дрону для наших військових, що служать у 59 бригаді. Депутати, керівництво та працівники селищної ради підтримали Вадима Петковича.