1. /
  2. Новини
  3. /
  4. КЕРІВНИКИ РАЙОНУ ПРОВЕЛИ  НАРАДУ...

КЕРІВНИКИ РАЙОНУ ПРОВЕЛИ  НАРАДУ З ГОЛОВАМИ ГРОМАД БОЛГРАДЩИНИ

Сьогодні голова Болградської районної військової адміністрації  Михайло Шарафаненко спільно з заступниками провели нараду з головами ОТГ Болградського району.

Також у заході взяли участь т.в.о. військового  коменданта  Болградського району Анатолій Кушнір, заступник начальника Болградського районного відділу поліції Сергій Ряпов та начальник Болградського РУ ДСНС Борис Міхальчан.

 На початку наради присутні обговорили питання формування бюджетів на 2024 рік та організацію проведення публічних закупівель. Було наголошено на тому, що для збільшення надходжень до місцевих бюджетів необхідно проводити інвентаризацію земель.

Михайло Шарафаненко підкреслив, що при формуванні місцевих бюджетів на наступний рік треба враховувати вимоги робочої групи «Прозоро і  підзвітність» при Одеській ОВА, яка контролює видатки бюджетів.

Т.в.о. військового  коменданта  Болградського району Анатолій Кушнір обговорив з керівниками громад  хід виконання мобілізаційних заходів в районі. Було наголошено на тому, що й надалі громадам потрібно активізувати роботу з виконання мобілізаційних планів.

Голова Болградської РВА подякував головам громад за надану допомогу для закупівлі необхідного обладнання для ЗСУ.

Під час наради також обговорили питання дотримання вимог законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної» в районі. З цього приводу в громадах будуть проведені додаткові перевірки.

Також важливими питаннями наради стали – хід виконання освітньої та медичної реформи в районі;  соціальна підтримка ВПО та захист прав дітей. Головам громад рекомендовано у 2024 році долучати міжнародні та благодійні організації до надання допомоги ВПО, а також створити в громадах ради з питань ВПО.

Наприкінці робочої зустрічі з керівниками громад обговорено стан роботи Пунктів Незламності, захисних споруд та систем оповіщення в районі.

Насамперед Михайло Володимирович подякував всім за оперативну роботу Пунктів Незламності при негоді, яка нещодавно спіткала Болградський район.

Головам Болградської та Бородінської громад було зауважено на необхідності забезпечення всіх населених пунктів зазначених громад системою оповіщення.  Також в деяких населених пунктах району є потреба в доорганізації роботи захисних споруд.

Для забезпечення правопорядку та захисту населення, представник поліції закликав голів  забезпечити в громадах реалізацію проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Учасники наради мали можливість внести свої пропозиції та доповнення стосовно вирішення вищезазначених питань.

По завершенні наради представники Болградської, Тарутинської та Бородінської громад отримали ноутбуки, які у листопаді ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України надав для дітей, вразливих категорій населення, які навчаються на змішаній та он-лайн формах навчання Болградського району.