1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: КЕРІВНИЦТВО БОЛГРАДСЬКОЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: КЕРІВНИЦТВО БОЛГРАДСЬКОЇ ТГ ВІДВІДАЛО ВСІХ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ, ЩО МЕШКАЮТЬ В ГРОМАДІ

Щороку на початку грудня у Міжнародний день інвалідів вся світова спільнота ще раз переосмислює все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами. Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, що потребують захисту та підтримки.

Соціальна підтримка людей з інвалідністю є одним із найважливіших напрямків роботи Болградської міської ради. За цим слідує щоденна, кропітка праця багатьох співпричетних до цієї роботи посадових осіб органів влади, працівників підприємств, установ та організацій громади.
Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Болградської міської ради надає допомогу за місцем проживання особам похилого віку та особам з інвалідністю, які перебувають у складних життєвих обставинах. На сьогодні соціальні робітники надають соціальні послуги 29 особам з інвалідністю. Це – 7 осіб І групи, 12 осіб ІІ групи, 10 осіб ІІІ групи.
Робота відділення надання соціальної допомоги за місцем проживання КУ «ЦНСП» спрямована на створення особам з інвалідністю сприятливих умов життєдіяльності – влаштування затишку, забезпечення продуктами та лікарськими засобами, проведення бесід з позитивними емоціями та налаштування на бадьорість, адже на їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Свій важливий внесок в це також роблять працівники відділу соціального захисту населення Болградської міської ради та КНП «Одеський обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю» Одеської обласної ради в місті Болград.

Крім того, вже протягом багатьох років в Болградській громаді кожне 3 грудня – у Міжнародний день інвалідів – проводяться заходи. А саме – керівництво міської ради, старости сіл громади разом із представниками вищезазначених соціальних структурних підрозділів міської ради відвідують жителів з обмеженими фізичними можливостями.

Не став винятком й цей рік. З подарунками та квітами Болградський міський голова Сергій Димитрієв разом із заступницею Ганною Мунтяновою побували за місцем проживання жителів Болграду, що мають статус інвалідів, які знаходяться у складних життєвих обставинах, а також у дітей громади з інвалідністю, у тому числі – вихованців Одеського обласного центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю в Болграді. Вони не тільки виразили таким чином свою увагу до цієї категорії громадян, але й вислухала їх прохання, відповіли на хвилюючи запитання.
Таку ж саму місію виконали очільниця відділу соціального захисту населення Альона Жолтова, директорка КУ «Центр надання соціальних послуг» Болградської міської ради Тетяна Сухачова та старости усіх п’яті сіл громади.
«Нам є ще чому у вас навчатися – вашої стійкості духу та оптимізму. Нехай вони не покидають вас ніколи. А ми будемо намагатися допомогти», – зазначав Сергій Димитрієв у розмові з мешканцями, що мають особливий статус.

Загалом було відвідані усі понад 50 осіб з інвалідністю Болградської громади.

За інформацією Болградської міської ради