1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

20 лютого 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада, яка традиційно розпочалася із загальнонаціональної хвилини мовчання. На нараді були присутні заступники голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан виконання в районі в 2023 році заходів Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Одеській області на 2023-2025 роки доповів начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Дмитро Дімитров. Він зазначив, що за ініціативою районної державної (військової) адміністрації розроблено та затверджено Болградською районною радою Програму розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Болградському районі на 2023-2025 роки, якою передбачено в тому числі відкриття мережі безкоштовних очних та онлайн-курсів з української мови у бібліотечних і клубних закладах територіальних громад району.

В Арцизькій, Болградській, Василівській, Криничненській та Городненській громадах функціонують розмовні клуби та клуби по вивченню української мови.

Про стан проходження опалювального сезону 2023-2024 років у населених пунктах району доповів начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної (військової) адміністрації Аркадій Радулов. Він зазначив, що у Болградському районі відсутнє централізоване постачання теплової енергії та гарячої води, тому об’єкти житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери опалювалюються індивідуальними котельнями (природний газ, тверде паливо, електроенергія).

Згідно з розпорядженням голови районної державної (військової) адміністрації у населених пунктах Болградського району опалювальний сезон розпочався з 20 листопада 2023 р з урахуванням кліматичних умов, згідно з будівельними нормами та правилами, а також правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативно-правовими актами.

Станом на сьогодні усі заклади соціальної сфери опалюються за виключенням 3 закладів дошкільної освіти Кубейської сільської ради у зв’язку з сезонним режимом роботи.

Забезпеченість генераторами об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери району становить 79%. Продовжується робота з благодійними організаціями та фондами щодо збільшення кількості генераторів.

У завершені наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.