1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКА РВА ПРОДОВЖУЄ КОНТРОЛЮВАТИ...

БОЛГРАДСЬКА РВА ПРОДОВЖУЄ КОНТРОЛЮВАТИ ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ ГРОМАД

Сьогодні голова Болградської районної державної (військової) адміністрації  Михайло Шарафаненко провів робочу нараду з питань раціонального витрачання бюджетних коштів в громадах Болградського району.

В нараді взяли участь перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан, начальник відділу фінансів Болградської РВА  Павло Синельников та голови Болградської, Кубейської, Городненської та Василівської територіальних громад району.

Як зазначив на початку наради голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко, що основними пріоритетами на 2024 рік в роботі райдержадміністрації – є участь в посиленні обороноздатності України в умовах протидії повномасштабної військової агресії та повний контроль за проведенням публічних закупівель територіальними громадами району на предмет їх доцільності та відповідності очікуваної вартості предмета закупівлі.

Тому керівник району обговорив з головами зазначених громад алгоритм перерахунку субвенції Одеській ОВА на допомогу ЗСУ.

Також під час наради присутні розглянули ряд закупівель, які провдять на даний час, та які планують провести територіальні громади, передивились їх вартість та доцільність.

Було підкреслено, що органи місцевого самоврядування повинні бути зацікавлені у необхідності запобігання протидії корупції та дезінформації під час проведення закупівель товарів, робіт і послуг, які на воєнний час можуть бути недоречними.

По завершенні голова Болградської РВА надав ряд відповідних доручень головам громад щодо проведення контролю публічних закупівель територіальними громадами.