1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ФАХІВЦІ БОЛГРАДСЬКОГО РВП ДУ...

ФАХІВЦІ БОЛГРАДСЬКОГО РВП ДУ « ОДЕСЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ» РОЗПОВІЛИ ПРО КІР

З початком нового 2024 року в Одеський області стали реєструватися випадки кору серед дітей.

В сусідній з Болградським районом Молдовою також має місце виявлення цього інфекційного захворювання. Тому в районі активізувалась робота освітян і медиків серед батьків та дітей з метою підвищення рівня обізнаності їх щодо кору: клініки, шляхів передавання інфекції, ризиків зараження та наслідків тяжкого перебігу хвороби.

Фахівці епідеміологічного відділу Болградського РВП ДУ « Одеський ОЦКПХ МОЗ» на постійній основі займаються розповсюдженням інформаційних матеріалів серед населення, в закладах освіти, медичних закладах у громадських місцях та серед населення.

До інформаційної роботи підключились і працівники Болградської дитячої бібліотеки сумісно з фахівцями Болградського РВП, які запросили учнів шкіл м. Болграда на невеличку виставу про кір, ризиків зараження та методів запобігання і захисту від нього.

Діти ознайомились з інформаційними матеріалами, Національним календарем щеплень.

Наші фахівці нагадали про заходи профілактики повітряних інфекцій, а також про необхідність від вакцинокерованих інфекцій єдиного надійного захисту – вакцинації, яка зберігає здоров’я, а нерідко і саме життя.

Будем здорові!