1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА ПРИКОРДОННИКІВ –...

ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА ПРИКОРДОННИКІВ – ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ПРОВІВ РОБОЧУ ЗУСТРІЧ

Сьогодні голова  Болградської районної державної (військової)  адміністрації Михайло Шарафаненко  спільно з першим заступником Валерієм Єребаканом та начальником відділу фінансів райдержадміністрації Павлом Синельниковим зустрілись з помічником заступника начальника південного регіонального управління ДПСУ Сергієм Чередніченко.

Під час зустрічі Сергій Чередніченко звернув увагу на те, що для виконання визначених завдань прикордонним загонам, які розташовані на території Болградського району, необхідне значне фінансування коштів, як з державного бюджету України так і з місцевих бюджетів обласних, міських, сільських та селищних рад на відповідній території.

Представниками прикордонної служби визначені пріоритетні напрямки, на які першочергово необхідно фінансування – інженерного та фортифікаційного облаштування державного кордону, утримання наявної і нарощення інженерної складової, забезпечення підрозділів охорони кордону засобами для протидії БПЛА та іншим ворожим обʼєктам в повітряному просторі України, проведення робіт по обслуговуванню та ремонту наявного автотранспорту.

Враховуючи вищевикладене прикордонниками підготовлено на затвердження органів місцевого самоврядування проєкт програми фінансової підтримки «Програма фінансової підтримки для інженерного та фортифікаційного облаштування державного кордону з метою забезпечення протидії протиправній діяльності на державному кордоні на 2024 рік».

Представники прикордонної служби звернулись до керівництва Болградської РВА з проханням сприяння у виділенні фінансової допомоги громадами району, задля вирішення вищезазначених задач, тобто винесення на розгляд сесій міських, сільських, селищних рад рішення про затвердження вищезазначеної Програми.

Під час робочої зустрічі присутні обговорили об’єми фінансування від кожної громади для надання допомоги двом прикордонним загонам, які знаходяться на території Болградського району та план реалізації.

Наприкінці наради керівники району обговорили проблемні питання щодо надання пропусків населенню в прикордонній зоні.