1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МОНІТОРИНГ СТАНУ ПИТНОЇ ВОДИ...

МОНІТОРИНГ СТАНУ ПИТНОЇ ВОДИ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

З метою проведення моніторингу за станом питної води в Одеській області було досліджено 161 пробу на санітарно-мікробіологічні показники і 139 проб на санітарно-хімічні показники.

Всі досліджені проби відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

З поверхневих водойм 1-ї категорії, вода яких використовується як джерело питного водопостачання населення, було досліджено 3 проби на санітарно-мікробіологічні показники та 3 проби на санітарно-хімічні показники (на території м. Вілково КП «Зміїний»).

Усі досліджені проби відповідали гігієнічним вимогам.

В ході моніторингових досліджень за станом забруднення атмосферного повітря на території житлової забудови було відібрано 23 проби (м. Одеса, м. Болград, на межах санітарно-захисних зон АТ «ОПЗ» та ТОВ «Дельта Вільмар Україна») на вміст оксиду вуглецю, діоксиду азоту, пилу, діоксиду сірки.

Перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено.

Під час проведення акустичного моніторингу (9 вимірів) на території житлової забудови біля автомагістралей з інтенсивним рухом автотранспорту та на території гральних майданчиків у с. Великомихайлівка та с. Захарівка Роздільнянського району перевищень гранично допустимих рівнів шуму не встановлено.

За даними інструментальних вимірювань, радіаційний фон залишається на рівні багаторічних спостережень і не перевищує гранично допустимі рівні.