1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА ОДЕЩИНІ ТРИВАЄ РЕКОСТРУКЦІЯ...

НА ОДЕЩИНІ ТРИВАЄ РЕКОСТРУКЦІЯ ЗРОШУВАЛЬНИХ СИСТЕМ

На півдні Одеської області триває капітальний ремонт та реконструкція трьох зрошувальних систем, а саме: Ташбунарської, Ізмаїльської та Нагірнянської.

Реалізація проектів здійснюється коштом обласного бюджету. До 6400 га – саме на стільки очікується збільшення площ поливу після реконструкції трьох зрошувальних систем.

Орієнтована дата закінчення робіт – до початку поливного сезону 2024.

У рамках дії Регіональної програми розвитку АПК Одеської області на 2019-2025 роки «Аграрна Одещина», розроблено та виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію 12 державних меліоративних об’єктів.

Найближчим часом всі меліоративні об’єкти заплановано передати з державної власності в управління організаціям водокористувачів (ОВК). На даний час в Одеській області створено та зареєстровано 8 об’єднань водокористувачів. Інші 4 потенційні ОВК, які мають намір об’єднатися проходять початкові етапи створення.

Крім того, коштом водокористувачів та міжнародних донорських організацій планується модернізація внутрішньогосподарських зрошуваних систем та відновлення функціонування пошкоджених.