1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: КОНТЕЙНЕРИ ДЛЯ...

НОВИНИ ГРОМАД: КОНТЕЙНЕРИ ДЛЯ РОЗДІЛЬНОГО ЗБИРАННЯ ВІДХОДІВ ОТРИМАЛА БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА

Болградська громада отримала контейнери для роздільного збирання відходів за участь у Школі муніципального менеджменту відходів (ММВ), організованою ГО «Еколтава».

ГО «Еколтава» надала українським громадам 585 контейнерів для роздільного збирання відходів. Картонні ємності отримали 65 громад з Полтавщини, Рівненщини, Житомирщини, Львівщини, Одещини (в тому числі й Болградська громада), Волині та Закарпаття, які брали участь у Школі муніципального менеджменту відходів (ММВ), організованою Еколтавою.

Контейнери призначені для сортування скла, пластику та паперу. Співробітники Сектору міжнародних зв’язків та інвестицій, та Інспекції з Благоустрою, Болградської міської ради розмістили їх у ЦНАПі, ЦПМСД та ЦРЛ.

Біля контейнерів розміщено інформаційні плакати, щоб сприяти підвищенню обізнаності про правильне сортування сміття та розвивати позитивні звички серед мешканців громади.

Запровадження роздільного збирання відходів передбачене чинним законодавством, як основа до налагодження ефективного використання ресурсів та збереження довкілля для майбутніх поколінь. Цей крок потребує зважених підходів до технічного і логістичного забезпечення системи управління відходами. Роздільне збирання відходів дозволяє відокремлювати матеріали, які можна відновити (переробити), від тих, які є непридатними до рециклінгу. Це допомагає зменшити обсяг відходів, які потрапляють на полігони, тим самим скоротити негативний вплив на навколишнє середовище.

Ekoltava

За інформацією сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради