1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРО УСКЛАДНЕННЯ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРО УСКЛАДНЕННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ З КОРУ ОБГОВОРИЛИ В БОРОДІНСЬКІЙ ГРОМАДІ

Днями відділом охорони здоров’я Бородінської селищної ради було проведено круглий стіл за темою “Ускладнення епідеміологічної ситуації з кору – посилення заходів реагування та профілактики”.

В заході прийняли активну участь лікарі ЗПСМ Бородінської селищної ради, представники служби у справах дітей Бородінської селищної ради, відділу соціального захисту, військового обліку та соціальних послуг Бородінської селищної ради, поліцейський офіцер громади, інспектор ювенальної превенції.

Аналіз стану виконання календаря профілактичних щеплень на території Бородінської територіальної громади показав, що є необхідність у здійсненні спільних заходів відділів та служб громади щодо покращення ситуації з обов’язкових щеплень дітей.

В ході обговорення було запропоновано та розроблено алгоритм спільних дій щодо належної роз’яснювальної роботи серед батьків про необхідність профілактичних щеплень.

Медики наголошують: “Безпідставна відмова батьків від щеплень підвищує ризик розвитку епідемії на інфекційні хвороби, а також загрожує життю та здоров’ю не лише не вакцинованої дитини, а й усього оточення”.

За інформацією Бородінської селищної ради