1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ТОРІК ПОНАД...

НОВИНИ ГРОМАД: ТОРІК ПОНАД 170 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ БУЛО СПРЯМОВАНО ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ ОБДАРОВАНИХ ДІТЕЙ В БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ

На нещодавньому засіданні виконкому Болградської міської ради було проведено аналіз результативних показників виконання Програми підтримки обдарованих дітей в Болградській територіальній громаді минулого року.

Згідно зі звітом керівниці відділу освіти Болградської міської ради Ірини Гончарової, загалом було освоєно 171, 4 тисячі гривень з бюджету громади.

Хоча спочатку планувалося витрати 140,5 тис. грн на її реалізацію у 2023 році. З яких на надання щорічної премії обдарованим дітям Болградської громади – 104,5 тис. гривень і на надання стипендії обдарованим дітям – 36 тис. грн.

Але рішенням Болградської міської ради було внесено зміни та збільшено ресурсне забезпечення Програми на 32,4 тис. грн – для заохочення кращих вихованців Болградського центру дитячої юнацької творчості Болградської міської ради до новорічних свят.

Таким чином, у травні 2023 року була виділена премія 76 учням закладів загальної середньої освіти та вихованцям закладів позашкільної освіти та культури на загальну суму 103 тис. грн, а саме:

6 учням І рівня – 1 особі – 2000 грн.

5 особам – 1700 грн.

70 учням ІІ рівня – 45 особам -1500 грн.

25 особам – 1000 грн.

Серед володарів щорічної премії – обдаровані вихованці закладів позашкільної освіти та культури, учні закладів загальної середньої освіти віком від 10 до 18 років, що досягли значних успіхів протягом навчального року у сфері науки, спорту, культури та мистецтва за номінаціями: «За досягнення у навчальній та науково-дослідчий діяльності»; «За досягнення в галузі культури та мистецтва»; «За досягнення в галузі спорту».

Крім того, 9 обдарованим дітям, обраним на конкурсних основах, була призначена стипендія, яку вони отримували у розмірі 1 тисячі гривень впродовж вересня-грудня 2023 року й продовжать її отримувати по червень 2024 року. Нагадаємо, на ці цілі було спрямовано 36 тисяч гривень.

Ще 32,4 тисячі гривень було витрачено на придбання 240 новорічних солодких подарунків для обдарованих вихованців Центру дитячої юнацької творчості Болградської міської ради.

Додамо, Програма підтримки обдарованих дітей в Болградській територіальній громаді розрахована на період з 2023-го по 2026-й роки з метою надання підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації обдарованим дітям, забезпечення умов для самовираження їх особистості у різних видах діяльності, їх повноцінного морального, психічного, фізичного розвитку, а також заохочення талановитих дітей.

Фото з архіву Болградської міської ради

За інформацією Болградської міської ради