1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: У АРЦИЗЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: У АРЦИЗЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ ВІДБУЛОСЯ ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ТЕБ ТА НС

19 лютого в малому залі Арцизької міської ради відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Арцизької міської ради.

Порядком денним було передбачено розгляд питання щодо епідеміологічної ситуації в загальноосвітніх та дошкільних закладах, розташованих на території Арцизької громади.

Згідно з інформацією КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Арцизької міської ради» про епідеміологічну ситуацію в загальноосвітніх та дошкільних закладах на території Арцизької громади, станом на 16 лютого 2024 року спостерігається сезонне зростання захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей. Порівняно з попереднім тижнем захворюваність зросла на понад 50%.

Взявши до уваги дану інформацію та за результатами її обговорення, для профілактики захворюваності серед школярів на грип і ГРВІ та недопущення погіршення епідеміологічної ситуації захворюваності у закладах освіти Арцизької міської ради, комісія вирішила:

• проводити щоденний моніторинг відвідуваності дітей та підлітків у закладах освіти;

• не допускати до навчання дітей та до роботи працівників закладів освіти з ознаками захворювання на грип та ГРВІ. Направляти визначених людей до сімейних лікарів;

• обмежити доступ сторонніх осіб до приміщень закладів освіти;

• обмежити проведення масових заходів у закладах освіти;

• при перевищені епідемічного порогу захворюваності на грип або при реєстрації в освітніх закладах 20% захворілих та грип та ГРВІ від загальної кількості дітей, вибірково, залежно від ситуації, призупиняти роботу дитячих дошкільних закладів, шкіл та інших навчально-виховних установ терміном на 10-14 днів, при цьому забезпечити виконання освітньої програми, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання.

За інформацією Арцизької міської ради