1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В ТЕПЛИЦКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В ТЕПЛИЦКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУВСЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ЮНАЦЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ «В ОБ’ЄКТИВІ НАТУРАЛІСТА» НА ТЕМУ: «НЕКТАР ЖИТТЯ»

Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації з метою формування громадянської позиції, самореалізації внутрішнього потенціалу школярів та молоді, їх підготовки до цілісного сприйняття сучасних екологічних проблем, свідомого розуміння процесів, що відбуваються в природі в результаті людської діяльності, з метою стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку, задоволення потреб дітей та юнацтва у творчій самореалізації; організації змістовного дозвілля дітей та юнацтва; підвищення ролі фотоаматорів у художньо-естетичному вихованні підростаючого покоління проводить обласний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста» на тему: «Нектар життя».

Фотолюбителі закладів загальної середньої освіти Теплицької сільської ради вдруге беруть участь в цьому конкурсі. Минулого року в  обласному етапі  юнацького фестивалю в номінації «Фоторобота» здобули:

І місце  -Канцир Серафим, Мирнопільського ліцею з початковою школою та гімназією;

І та ІІ місце в обласному етапі здобула Іванова Марія, учениця Веселокутського ліцею з початковою школою та гімназією, ІІІ місце –   у Всеукраїнському етапі юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста».

Для участі у фестивалі,  можна обрати одну із трьох номінацій, яка є найбільш зручною: «Фото», «Відео», «Анімація».

Цьогоріч в територіальному етапі Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста» на тему: «Нектар життя» взяли участь  17 учасників: 15 в номінації «Фото»та 2  в номінації «Відео».

Слід сказати що, порівняно з минулим  роком, в умовах конкурсу є обмеження: з кожної номінації приймається по 1-му твору від кожного учасника. В номінації «Фото» усього одна світлина чи одне відео має продемонструвати вміння автора висловлюватись візуально. Отже треба було добре поміркувати, щоб обрати найбільш вдале фото чи відео.

Світлина чи фільм має бути відбитком справжнього натхнення автора, емоційно спрямованим. Твір має бути оригінальним. Для досягнення цього творчо використовуються кольори та світло. Спираючись, на закони композиції та пропорційність, масштабність елементів кадру. Незвичний ракурс – це завжди цікаво! Експерименти підтримуються! Отже чекаємо висновків обласного журі!

За інформацією Теплицької сільської ради