1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПОЛІЦЕЙСЬКІ БОЛГРАДЩИНИ ПРОВОДЯТЬ У...

ПОЛІЦЕЙСЬКІ БОЛГРАДЩИНИ ПРОВОДЯТЬ У НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ ПРОФІЛАКТИЧНІ ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ПРАВОПОРУШЕНЬ ЗА УЧАСТЮ ДІТЕЙ ТА ВІДНОСНО НИХ

Цього разу ювенальні поліцейські відвідали Веселокутський ліцей та Садовську гімназію Теплицької ОТГ Болградського району. З учнями говорили, як вести себе на дорозі, нагадали їм про шкільний статут, їхні права та обов’язки, а також з якого віку настає відповідальність за порушення законодавства.

Ювенали закликали хлопців та дівчат бути уважними й обережними біля доріг, переходити проїзну частину лише по пішохідному переходу та ніколи не перебігати дорогу перед транспортом, що наближається. Також наголосили на необхідності використовувати у темну пору доби світлоповертальні елементи, які забезпечують видимість на дорозі.

«Приємно було бачити, що діти добре обізнані у цій темі, розуміють, як слід діяти в різних ситуаціях на дорогах. Батькам радимо постійно проговорювати з синами та доньками правила дорожнього руху та на власному прикладі навчати їх дотримуватися», – зазначила ювенальна поліцейська Ірина Іванова.

Також правоохоронці обговорили з молоддю тему шкільного статуту. Нагадали учням їхні права та обов’язки, закликали чемно поводитись, поважати один одного, не цькувати, вчасно приходити до навчального закладу та не пропускати уроки без поважних причин. Також приділили увагу обговоренню безпечного поводження в інтернет-мережі.

Старша інспекторка Лілія Урсатій поговорила з підлітками ще й про дитячу злочинність та відповідальність, передбачену за неї. Зазначила, що кримінальна відповідальність настає з 16 років, а у деяких випадках – з 14-ти. Тож закликала молодь бути законослухняною та виваженою у вчинках.

Наприкінці зустрічей поліцейські вчергове нагадали дітям, як діяти при оголошенні сигналу повітряної тривоги та виявленні підозрілих і явно небезпечних знахідок.

Пізнавальні бесіди з дітьми поліцейські завершили розповіддю про свою роботу та демонстрацією предметів індивідуального захисту й оборони.

За інформацією Болградського районного відділу поліцїї