1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ ТЕНДЕРІВ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ...

ПРОЗОРІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ ТЕНДЕРІВ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОЇЗДНОГО СТАНУ МІСЦЕВИХ ДОРІГ, ДОПОМОГА ЗСУ – ОСНОВНІ ПИТАННЯ НАРАДИ З ГОЛОВАМИ ОТГ РАЙОНУ

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайла Шарафаненка пройшла нарада з головами громад Болградського району. В нараді взяли участь начальник Болградського РТЦК та СП Анатолій Кушнір, заступник начальника Болградського РВ поліції ГУНП в Одеській області Сергій Ряпов, директор Служби місцевих доріг Андрій Смоляров та начальник відділення № 3 управління надання адміністративних послуг ГУ Держгеокадастру в Одеській області Іван Мержєв.

Під час наради присутні розглянули актуальні питання для мешканців громад.

Про хід виконання заходів мобілізації людських та транспортних ресурсів на території району доповів начальник Болградського РТЦК та СП Анатолій Кушнір. Було наголошено на тому, що й надалі громадам потрібно активізувати роботу з виконання мобілізаційних планів. В свою чергу голови громад району обговорили проблемні питання, з якими вони стикаються під час мобілізаційних заходів.

Заступник начальника Болградського РВ поліції ГУНП в Одеській області Сергій Ряпов доповів про організацію співпраці Болградського РВ поліції ГУНП в Одеській області з міськими, сільськими, селищними радами району. Для забезпечення правопорядку та захисту населення, представник поліції закликав голів забезпечити в громадах реалізацію проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Представники Служби місцевих доріг ознайомили присутніх з запланованими заходами по експлуатації доріг загального користування місцевого значення Болградського району у 2024 році. Директор Служби місцевих доріг Андрій Смоляров зазначив, що Служба й надалі буде забезпечувати експлуатаційне утримання доріг в районі у 2024 році. Тому головам громад необхідно визначитись з першочерговими маршрутами, на яких будуть проведені роботи з забезпечення проїзного стану. Акцент потрібно надати тим дорогам, якими забезпечується перевезення дітей до опорних закладів освіти. Наданий перелік доріг буде включено до плану робіт Служби на 2024 рік. Також Андрій Смоляров звернувся до голів громад з проханням взяти участь у проведенні робіт з забезпечення проїзного стану місцевих доріг на умовах співфінансування.

Голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко звернув увагу голів громад на необхідності строком до 12 лютого 2024 року надати Болградській РВА перелік місцевих доріг, які потребують першочергового забезпечення проїзного стану.

Про виконання бюджетів за 2023 рік та аналіз формування бюджетів на 2024 рік доповів начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников. Він зазначив, що до місцевих бюджетів ОТГ Болградського району за 2023 рік надійшло 879 545,0 тис. грн., виконання становить 100,3%. Чотири з п’яти основних планових показників надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів по Болградському району за 2023 рік повністю виконано. Також начальник відділу фінансів Болградської РВА визначив основні недоліки при формуванні місцевих бюджетів на 2024 рік.

Під час наради голови громад визначились, що у 2024 році на допомогу ЗСУ виділять не менше 6% від обсягу місцевого бюджету громад.

Голова Болградської РВА подякував керівникам громад за допомогу, яку вони постійно надають Збройним Силам України.

Керівник району визначив основні напрямки в організації проведення публічних закупівель в громадах району згідно роботи робочої групи «Прозорість та підзвітність». Він зазначив, що спеціалісти Болградської РВА будуть щотижня розглядати заявки громад району на доцільність проведення деяких публічних закупівель. Також будуть аналізувати прямі договори, суми яких складають менше 50 тисяч гривень та проводити аналіз переможців закупівель.

Михайло Шарафаненко зазначив, що в умовах воєнного стану питання раціонального та ефективного використання бюджетних коштів особливо актуальне, тому що мешканці району повинні знати, куди і для чого спрямовуються кошти місцевих бюджетів.

Про проведення комплексних робіт, пов’язаних з наповненням Державного земельного кадастру доповів головний спеціаліст сектору юридичного забезпечення апарату райдержадміністрації Семен Федоренко та начальник відділення № 3 управління надання адміністративних послуг ГУ Держгеокадастру в Одеській області Іван Мержєв. Було зазначено, що громадам району необхідно оновити нормативно-грошову оцінку земель та внести зміни в договори згідно чинного законодавства.

У завершенні наради присутніх ознайомили з вжиттям заходів щодо забезпечення безбар’єрного простору у приміщеннях ЦНАП.

Учасники наради мали можливість обговорити проблемні питання, внести свої пропозиції та доповнення стосовно вирішення вищезазначених питань.