1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОВА

СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОВА

Сьогодні відбулась селекторна нарада Одеської ОВА з питань посилення роботи обʼєднаних територіальних громад у сфері управління відходами та запобігання утворенню несанкціонованих сміттєзвалищ в межах та за межами населених пунктів.

Селекторна нарада відбулась під головуванням директора Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації Ірини Шатохіної.

В нараді взяли участь перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан та спеціалісти відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології райдержадміністрації.

На початку наради заступник директора Департаменту начальник управління охорони та раціонального використання природних ресурсів Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації Євгеній Паршенко доповів про виявлення та обліку відходів, власник яких не встановлений та приведення місць розміщення відходів у відповідність з вимогами діючого законодавства.

Зазначимо, що на території Болградського району система роздільного збору твердих побутових відходів в повному обсязі не впроваджена, розпочато роздільне збирання у Болградській громаді.

Наразі Арцизькою міською радою підписаний Меморандум про співпрацю та партнерство між Одеською обласною військовою адміністрацією, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, відповідно до якого на території Арцизької громади Болградського району буде збудовано модуль для перероблення відходів, що з часом дозволить відмовитися від звичного складування сміття на звалищах.

Питання поводження з побутовими відходами, а також санітарний стан територій населених пунктів та полігонів твердих побутових відходів (ТПВ) Болградського району знаходиться на постійному контролі районної військової адміністрації.

На території району наявні 69 місць видалення відходів (MBB), які паспортизовані, але потребують оновлення паспортів у звʼязку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої та реальному стані.

Протягом 2023 року громадами району виявлено 163 несанкціонованих сміттєзвалища, ліквідовано 135. Робота з виявлення та ліквідації сміттєзвалищ продовжується.

Також було обговорено виконання протокольних доручень Одеської обласної державної адміністрації адміністраціями районів.

У завершенні наради присутні обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення.