1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ...

В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Щороку, в день вшанування учасників бойових дій на території інших держав, за традицією у місті Болграді покладають квіти до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам. У храмах та монастирях підносять молитви за загиблих і померлих в ході військових місій на територіях інших держав, а також за живих учасників та членів їхніх родин. 

Сьогодні з нагоди цього дня у КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради відбулися урочистості.

В заході взяли участь заступник начальника Болградської РВА Олександр Іорданов, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко, ветерани афганської війни, близькі загиблих, громадськість й просто мешканці району.

Під час заходу, зі словами скорботи і підтримки, до присутніх звернулися керівництво району, Болградської громади, Болградської районної організації ветеранів війни в Афганістані та інших воєн, Болградської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану та духовенство.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх тих, хто не повернувся із поля бою.

Заступник начальника Болградської РВА Олександр Іорданов  висловив особливі привітання ветеранам та учасникам бойових дій, які і сьогодні захищають незалежність України на передовій.  

Воїнів-інтернаціоналістів, які з честю виконали свій патріотичний обов’язок на території інших держав, нагородили  Почесними грамотами Болградської районної військової адміністрації, Болградської районної та міської рад, а також грамотами районних ветеранських громадських організацій Афганістану.

Артисти КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради виконали перед присутніми тематичні твори.

35 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація, в якій брали участь мешканці Болградського району. Війну в Афганістані часто називають загарбницькою, хоча для солдатів, які пройшли через неї, це було виконання обов’язку перед державою. У 2014 році тисячі воїнів-афганців одними із перших відправилися добровольцями на український Схід. Вони і сьогодні захищають нашу державу від російського агресора, а деякі віддали життя за Україну.