1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС

20 лютого в Болградській районній державній (військовій) адміністрації відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  райдержадміністрації.

Засідання пройшло під головуванням начальника Болградської РВА Михайла Шарафаненка, за участю заступників, керівників структурних підрозділів Болградської РВА, представників ДСНС, поліції, Держпродспоживслужби та представників громад Болградського району.

Під час засідання директор Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ” Світлана Фіногенова ознайомила присутніх з Комплексним планом заходів щодо профілактики захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (у тому числі CОVІD-19) серед населення Болградського району.

Вона зазначила, що найбільш поширеними соціально небезпечними хворобами в Україні, як і у всьому світі, залишаються грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Ці хвороби займають перше місце в структурі економічних збитків від інфекційної патології та збитків, обумовлених, головним чином, втратою робочих днів. В Одеський області щорічно на грип та ГРВІ хворіє до 17% населення.

Одним з важелів впливу на інтенсивність епідемічного процесу грипу та ГРВІ є охоплення населення імунізацією проти грипу до початку епідемічного сезону. Щорічна імунізація є найбільш ефективним засобом профілактики грипу. Але охоплення імунізацією проти грипу не перевищує 8% населення, що не дозволяє істотно знизити інтенсивність епідемічного процесу грипу та тягар його соціально-економічних наслідків.

Основна мета Плану – забезпечення постійного аналізу епідситуації захворюваності на грип та ГРВІ, у тому числі CОVІD-19, з метою прогнозування можливого епідемічного підйому грипу та ГРВІ, координація та узгодження дій з усіма зацікавленими органами та організаціями в міжепідемічний період і період підвищеної захворюваності.

За результатами доповіді директора Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ та з урахуванням її обговорення комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  райдержадміністрації затвердила Комплексний план заходів щодо профілактики захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (у тому числі CОVІD-19) серед населення Болградського району.

 За результатами засідання  комісією надані відповідні доручення головам міських, селищних та сільських рад району, керівникам структурних підрозділів Болградської РВА та територіальним органам виконавчої влади району.