1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

28 березня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада, яка традиційно розпочалася із загальнонаціональної хвилини мовчання. На нараді були присутні заступники голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про рівень середньомісячної заробітної плати в районі та стан заборгованості із її виплати за ІV квартал 2023 року доповіла начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Світлана Вербанова. Вона зазначила, що за даними Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень – грудень 2023 року по Одеській області складає 13396 грн., по Болградському району 10171 грн., відхилення становить 3225 грн.

За результатами проведеного аналізу найвищій рівень середньої заробітної плати за 2023 рік в Павлівській ОТГ – 12549 грн., Болградській ОТГ – 10881 грн. та Теплицькій ОТГ – 10215 грн.

Найнижчі рівень заробітні плати в Кубейській ОТГ – 9180 грн., Бородінській ОТГ – 9363 грн. та Городненській ОТГ – 9591 грн.

Станом на 01 березня 2024 року згідно статистичних звітів «3-борг» заборгованість з виплати заробітної плати є в 5 підприємствах району, яка складає 12060,4 тис. грн., це на 141,4 тис. грн. більш ніж на 01 лютого 2024 року.

В.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Тетяна Ведь ознайомила присутніх з підсумками використання освітньої субвенції за 2023 рік. Вона зазначив, що залишки освітньої субвенції на засоби навчання для навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти комунальної власності станом на 01 січня 2023 року, склала 1 млн. 175 тис. 459 гр. за умов співфінансування місцевих бюджетів – 130 624 тис. грн.

У 2023 році освітня субвенція в районі стала менша, ніж у 2022 році.

На оплату праці педагогічних працівників місцеві бюджети Болградського району отримали освітню субвенцію у сумі – 350 млн. 433 тис грн.

За рішенням Бородінської селищної ради залишки освітньої субвенції в громади будуть спрямовані на облаштування харчоблоків закладів освіти. За рішенням Арцізької міської ради залишки освітньої субвенції в громади розподілені на заходи із забезпеченням пожежної безпеки закладів освіти.

За рахунок освітньої субвенції не було повністю покрити потреби з заробітної плати в закладах освіти Тарутинській та Криничненській громад. Ці потреби було профінансовано за рахунок місцевих бюджетів.

Освітню субвенцію на надання державної підтримки дітям з особливими освітніми потребами місцеві ради отримали в розмірі 19 млн. 558 тис. грн. відповідно до кількості осіб з особливими освітніми потребами.

Залишок субвенції перерозподілено на оснащення закладів освіти персональними комп’ютерами та мультимедійним обладнанням, засобами навчання та обладнанням для навчальних кабінетів початкової школи, фізики, хімії, біології, географії, математики, інформатики та ремонт і придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти.

Для організації підвезення учнів та педагогічних працівників, в першу чергу, до опорних закладів освіти, у Державному бюджеті на 2023 рік було передбачено 1,0 млрд. гривень на придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами. За рахунок цього шкільні автобуси було придбано та передано Болградській, Городненській, Теплицькій громадам.

В 2023 році продовжувався процес оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти в територіальних громадах. Приймалися рішення щодо формування оптимальної мережі, у тому числі, шляхом утворення опорних закладів освіти з кількістю учнів (без урахування їх кількості у філіях) не менш як 200 осіб, здійснювався аналіз затверджених штатних розписів закладів освіти та перевірка обчислення фактичної кількості ставок педагогічних працівників, що утримуються за рахунок освітньої субвенції.

У завершені наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.

и ещё 3

Статистика и объявления

Продвигать публикацию

Нравится

Комментировать

Поделиться